Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Galli Gallo a intrat în insolvență!

Autor: Ilie Stoianjoi, 12 septembrie, 2013

Galli Gallo, cel mai mare crescător şi procesator de curcani de pe piaţa locală, cu afaceri de 34,4 milioane de euro, a intrat în insolvenţă la propria cerere pe fondul dificultăţilor din industrie, dar şi pe fondul unor datorii de 8 milioane de euro ce trebuie plătite Ministerului Agriculturii ca despăgubiri în „dosarul gripei aviare“ din 2006.

Afacerea este deţinută de antreprenorul Cătălin Mun­tean (60% din acţiuni) şi Florin Macovei (40% din acţiuni). Mun­tean este în prezent primar în localitatea braşoveană Codlea, notează ediția de azi a Ziarului financiar.

„Cauzele pentru intrarea în insolvenţă sunt multiple, unul dintre ele fiind faptul că nu am găsit înţelegere la Ministerul Agriculturii pentru a eşalona datoria dar şi scandalul antibioticelor de la începutul anului care ne-a scăzut vânzările la jumătate“, spune Răzvan Şandru, directorul general al companiei. El a adăugat că businessul va fi reorganizat şi că nu sunt vizate restructurări de personal.

În acest dosar de insolvenţă sunt implicate CEC Bank şi Piraeus Bank în calitate de intervenient în nume propriu.

Administrator judiciar a fost numită societatea Cenţu SPRL, reprezentantă de Aurel Cenţu din Braşov.

În România se vând anual 20.000 de tone de carne de curcan, ceea ce înseamnă că producătorii rulează împreună circa 50 de milioane de euro, potrivit datelor din piaţă.(Mai multe, pe www.zf.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...