Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Galli Gallo va cere despăgubiri de la ANSVSA

Autor: Ilie Stoianluni, 25 martie, 2013

Cătălin Muntean, proprietarul grupului de firme Galli Gallo din Codlea, a declarat, ieri, că pagubele produse de anunţul fals privind tratarea cărnii de curcan cu antibiotice au ajuns deja la câteva sute de mii de euro. „Într-o zi bună de dinainte de apariţia crizei vindeam 44 de tone la un preţ mediu de 13,2 lei pe kilogram, iar acum vindem 21 de tone la un preţ mediu de 11,2 tone pe kilogram. Neavând vânzări, suntem nevoiţi să ţinem curcanii şi să îi hrănim în continuare, ceea ce ne creşte preţul pe kilogram”, a spus Muntean, citat de Bursa.
Proprietarul grupului de firme din Codlea a mai spus că singurii care vor fi traşi la răspundere sunt cei de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ASNVSA), precizând: „Au distribuit presei documente strict secrete, numele firmei noastre fiind târât astfel într-un scandal fără sens. Noi încă ne mai cuantificăm pierderile, iar acestea vor creşte în continuare. Aşa că vom solicita despăgubiri din partea ANSVSA pentru acest lucru”.
Vicepreşedintele ANSVSA Vladimir Mănăstireanu a declarat, ieri, că au fost finalizate verificările privind suspiciunea conţinutului de antibiotice într-o cantitate de piept de curcan exportată în Germania de compania codleană Galli Gallo, această suspiciune fiind nefondată.
Mănăstireanu, care asigură conducerea ANSVSA până la numirea unui nou preşedinte, a precizat că societatea românească a respectat reglementările privind creşterea şi procesarea curcanilor, dar nu a spus că analizele făcute în Germania au fost eronate.
Autoritatea a subliniat că măsura de sechestru sanitar veterinar aplicată în cazul unui număr de două loturi de carne de curcan, suspectate că ar fi conţinut antibiotic peste nivelul maxim admis, a fost ridicată, întrucât din buletinul de analiză emis de Laboratorul Sanitar Veterinar acreditat a reieşit că produsul este conform.
Alerta privind pieptul de curcan cu antibiotice găsit în Germania a fost transmisă în 12 martie de Comisia Europeană, fiind semnalat un nivel maxim depăşit al conţinutului unui antibiotic de uz veterinar în piept de curcan prăjit, cu origine România, potrivit ANSVSA.
Produsul respectiv provenea de la compania Galli Gallo şi a fost distribuit, din iunie 2012, în România şi în alte trei state membre. (Mai multe, pe www.bursa.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...