Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Gallicoop-Ungaria investește 5,4 milioane de euro cu gândul la export

Autor: Nora Marinmiercuri, 26 iulie, 2017

Compania maghiară Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt, a anunțat intenția de a investi aproximativ 5,4 milioane de euro pentru a înființa o nouă unitate de ambalare a cărnii. Instalația va fi amplasată într-o nouă utilitate cu o suprafață totală de peste 2.000 de metri pătrați.

 

Aproximativ 50% din investiții urmează să fie acoperite din fondurile Gallicoop, achiziționate de la Ministerul Economiei Naționale din Ungaria, potrivit reprezentanților companiei.

 

”Embargoul rusesc, care a fost prelungit până la sfârșitul anului 2017, a afectat puternic sectorul și piața rusă, care este pierdută pentru noi”, a declarat István Erdélyi, președintele și directorul companiei, agenției locale de știri MTI.

 

În prezent, Gallicoop că are o capacitate de sacrificare de aproximativ 42.000 de tone de curcani vii pe an. Aproximativ 40-45% din producție este destinată vânzărilor la exportul care a crescut constant în ultimii ani, iar restul este vândut pe piața ungară. Europa de Vest este destinația principală de export a companiei și este responsabilă pentru vânzarea a aproximativ 8.000 de tone de produse din carne pe an.

 

Gallicoop declară că principalele sale piețe externe includ Marea Britanie, Irlanda, Germania, Austria, Spania, Italia, Franța, Suedia, Finlanda, Portugalia, Letonia, Lituania și Croația. În afara Europei, pe lângă Rusia, compania și-a exportat producția pe mai multe piețe din Orientul Îndepărtat, inclusiv Japonia, Coreea de Sud, China și Taiwan, precum și Africa și Orientul Mijlociu, inclusiv Republica Africa de Sud, Angola, Republica Democrată Congo și Arabia Saudită, printre altele, potrivit datelor de la Gallicoop.

 

Portofoliul companiei cuprinde o gamă largă de produse prelucrate din carne de pasăre. Acestea includ carne proaspătă și congelată, cârnați, friptură, ficat, produse din carne afumată și altele. În plus, firma produce și carne de halal.

Producția de porcine din UE crește, dar prețurile la fermă rămân constante
Autor: Nora Marin  /   marți, 1 august 2017

Numărul de porcine produse în Uniunea Europeană a crescut. Citând datele furnizate de Comisia Europeană, Quality Meat Scotland (QMS) prognozează că aceasta va continua să crească până spre sfârșitul anului.   În ciuda acestei creșteri a numărului de porci, prețurile la poarta fermelor rămân cu 7% mai mari decât anul...

Producția de carne din Rusia crește mai ceva ca traiectoriile rachetelor Soyuz
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 19 iulie 2017

Producția de carne a Rusiei crește spectaculos și în mod continuu. Astfel, potrivit datelor oficiale moscovite, citate de Global Meat News, producția de păsări de curte e mai mare cu 5,7%, producția de carne de porc, cu 5,7%, iar producția de carne de vită cu 1,1% în perioada ianuarie-mai 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului...