Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Gallicoop-Ungaria investește 5,4 milioane de euro cu gândul la export

Autor: Nora Marinmiercuri, 26 iulie, 2017

Compania maghiară Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt, a anunțat intenția de a investi aproximativ 5,4 milioane de euro pentru a înființa o nouă unitate de ambalare a cărnii. Instalația va fi amplasată într-o nouă utilitate cu o suprafață totală de peste 2.000 de metri pătrați.

 

Aproximativ 50% din investiții urmează să fie acoperite din fondurile Gallicoop, achiziționate de la Ministerul Economiei Naționale din Ungaria, potrivit reprezentanților companiei.

 

”Embargoul rusesc, care a fost prelungit până la sfârșitul anului 2017, a afectat puternic sectorul și piața rusă, care este pierdută pentru noi”, a declarat István Erdélyi, președintele și directorul companiei, agenției locale de știri MTI.

 

În prezent, Gallicoop că are o capacitate de sacrificare de aproximativ 42.000 de tone de curcani vii pe an. Aproximativ 40-45% din producție este destinată vânzărilor la exportul care a crescut constant în ultimii ani, iar restul este vândut pe piața ungară. Europa de Vest este destinația principală de export a companiei și este responsabilă pentru vânzarea a aproximativ 8.000 de tone de produse din carne pe an.

 

Gallicoop declară că principalele sale piețe externe includ Marea Britanie, Irlanda, Germania, Austria, Spania, Italia, Franța, Suedia, Finlanda, Portugalia, Letonia, Lituania și Croația. În afara Europei, pe lângă Rusia, compania și-a exportat producția pe mai multe piețe din Orientul Îndepărtat, inclusiv Japonia, Coreea de Sud, China și Taiwan, precum și Africa și Orientul Mijlociu, inclusiv Republica Africa de Sud, Angola, Republica Democrată Congo și Arabia Saudită, printre altele, potrivit datelor de la Gallicoop.

 

Portofoliul companiei cuprinde o gamă largă de produse prelucrate din carne de pasăre. Acestea includ carne proaspătă și congelată, cârnați, friptură, ficat, produse din carne afumată și altele. În plus, firma produce și carne de halal.

Jean Claude Junker a prezentat principiile bugetului UE 2021-2027
Autor: meatmilk  /   miercuri, 2 mai 2018

(Comunicat) Comisia Europeană a propus miercuri, 2 mai, un buget pe termen lung pragmatic și modern pentru perioada 2021-2027. Acesta este un răspuns onest la realitatea actuală, în care se așteaptă ca Europa să joace un rol mai important în asigurarea securității și a stabilității într-o lume instabilă, într-un moment în care...

În 2017, polonezii de la Gobarto au avut exporturi de 261.5 mil. euro
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 25 aprilie 2018

Grupul polonez Gobarto a reușit să-și mărească veniturile nete din vânzări, în 2017, până la 424 milioane de euro, în creștere cu 21,6%, comparativ cu 348,5 milioane euro, înregistrate în 2016.   Deși piața internă a reprezentat aproximativ 85% din veniturile companiei Gobarto, pentru anul trecut, exporturile au...