Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Garanții de 90% pentru cumpărarea terenului agricol

Autor: Meat MIlkmiercuri, 23 octombrie, 2013

Unul dintre proiectele initiate de Ministerul Agriculturii ar putea fi un ajutor pretios pentru cetatenii romani care vor sa inceapaafaceri in agricultura.

Toti cetatenii romani care sunt interesati sa cultive cereale, legume, etc,, pot face un credit ca sa-si cumpere un teren de pana la 1000 de hectare.

Una dintre principalele conditii pentru accesarea creditelor este ca investitorul roman sa aiba 10 la suta din valoare, pentru ca restul sumei, de 90 la suta, va fi acoperita din imprumut.

Masura incurajeaza micii fermierii, dar si pe marii investitori roamni sa lucreze pamantul pentru ca, de anul viitor, strainii vor avea acces liber la cumararea terenurile din Romania. Terenurile agricole vor putea fi cumparate de catre romani cu un avans de doar 10 la suta si o dobanda mai mica, dupa ce cinci banci vor semna intelegeri, in acest sens, cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).(Mai multe, pe www.antenasatelor.ro)

 

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...