Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Garda financiara descopera evaziuni uriase pe piata carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia Nationala de Administrare Fiscala informeaza printr-un comunicat transmis catre Mediafax ca 480 de tone de carne de pui au fost indisponibilizate de catre Garda Financiara, autoritate de control care a descoperit o filiera formata din mai multe societati care au tranzactionat carne de pui si furaje, in valoare de peste 22 de milioane de lei.

Comisarii Garzii Financiare au reusit sa descopere reteaua, dupa extinderea controalelor in cazul unei societati care cerea rambursarea sumei de 3.751.870 lei, prin decontare TVA de la Administratia Financiara a Sectorului 4.

De-a lungul controlului efectuat in intervalul februarie-martie 2012, societatile comerciale verificate de Garda Financiara au simulat plati catre funizori, efectuate prin falsificarea facturilor si consemnarea de informatii fictive legate de mijloacele de transport folosite in tranzactiile ilegale.

ANAF mentioneza ca extinderea controlului a dus la descoperirea unei filiere in care mai multe societati comerciale au alcatuit un lant de furnizori-cumparatori, care au tranzactionat cantitati de pui si furaje in valoare de 22.553.262 lei, in conditiile in care furnizorul initial era o societate fantoma (nu functioneaza si nu conduce o evidenta contabila la sediul declarat, nu are angajati, nu detine active si nu depune declaratii la organele fiscale), se arata in comunnicatul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.(TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...