Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Garda financiara descopera evaziuni uriase pe piata carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia Nationala de Administrare Fiscala informeaza printr-un comunicat transmis catre Mediafax ca 480 de tone de carne de pui au fost indisponibilizate de catre Garda Financiara, autoritate de control care a descoperit o filiera formata din mai multe societati care au tranzactionat carne de pui si furaje, in valoare de peste 22 de milioane de lei.

Comisarii Garzii Financiare au reusit sa descopere reteaua, dupa extinderea controalelor in cazul unei societati care cerea rambursarea sumei de 3.751.870 lei, prin decontare TVA de la Administratia Financiara a Sectorului 4.

De-a lungul controlului efectuat in intervalul februarie-martie 2012, societatile comerciale verificate de Garda Financiara au simulat plati catre funizori, efectuate prin falsificarea facturilor si consemnarea de informatii fictive legate de mijloacele de transport folosite in tranzactiile ilegale.

ANAF mentioneza ca extinderea controlului a dus la descoperirea unei filiere in care mai multe societati comerciale au alcatuit un lant de furnizori-cumparatori, care au tranzactionat cantitati de pui si furaje in valoare de 22.553.262 lei, in conditiile in care furnizorul initial era o societate fantoma (nu functioneaza si nu conduce o evidenta contabila la sediul declarat, nu are angajati, nu detine active si nu depune declaratii la organele fiscale), se arata in comunnicatul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.(TS)

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...