Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Garda financiara descopera evaziuni uriase pe piata carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia Nationala de Administrare Fiscala informeaza printr-un comunicat transmis catre Mediafax ca 480 de tone de carne de pui au fost indisponibilizate de catre Garda Financiara, autoritate de control care a descoperit o filiera formata din mai multe societati care au tranzactionat carne de pui si furaje, in valoare de peste 22 de milioane de lei.

Comisarii Garzii Financiare au reusit sa descopere reteaua, dupa extinderea controalelor in cazul unei societati care cerea rambursarea sumei de 3.751.870 lei, prin decontare TVA de la Administratia Financiara a Sectorului 4.

De-a lungul controlului efectuat in intervalul februarie-martie 2012, societatile comerciale verificate de Garda Financiara au simulat plati catre funizori, efectuate prin falsificarea facturilor si consemnarea de informatii fictive legate de mijloacele de transport folosite in tranzactiile ilegale.

ANAF mentioneza ca extinderea controlului a dus la descoperirea unei filiere in care mai multe societati comerciale au alcatuit un lant de furnizori-cumparatori, care au tranzactionat cantitati de pui si furaje in valoare de 22.553.262 lei, in conditiile in care furnizorul initial era o societate fantoma (nu functioneaza si nu conduce o evidenta contabila la sediul declarat, nu are angajati, nu detine active si nu depune declaratii la organele fiscale), se arata in comunnicatul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.(TS)

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...