Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

GEA a lansat filmul ecologic FoodTray

Autor: Nora Marinjoi, 17 octombrie, 2019

GEA a lansat un ambalaj durabil numit FoodTray, care combină tehnologia de termoformare cu cartonul și filmul.

 

Complexul ecologic de carton / film dezvoltat de GEA și de partenerii săi din industrie poate fi separat la sfârșitul lanțului de aprovizionare și va putea fi consultat la Ziua tehnologiei de ambalare a GEA din Germania, pe 13 noiembrie.

 

Ambalajul a fost creat în colaborare cu Grupul Roba, Schur Flexibles Germania și Van de Velde Packaging, format aproape în totalitate din materii prime naturale sau reciclate.

 

„FoodTray este o alternativă excelentă pentru clienții care doresc să reducă plasticul în ambalaje, fără a face compromisuri privind perioada de valabilitate, siguranța alimentară și prezentarea. Este, de asemenea, un sistem în linie care se integrează în procesul nostru de termoformare „, a declarat Greg Austin, managerul vânzărilor din Marea Britanie, echipamente de tăiere și ambalare, GEA.

 

Reducând conținutul de film cu până la 70%, materiile prime pe bază de fosile sunt înlocuite cu fibre din materii prime regenerabile, astfel încât conținutul este mai mult de 80% reciclat. În același timp, cartonul și filmul pot fi separate și reciclate de consumator.

 

Filmul este termoformat și sigilat direct pe interiorul cutiei de carton, moment în care procesul de ambalare specific clientului poate fi implementat.

 

Costurile de investiții sunt reduse, iar rezultatul este ambalarea durabilă ecologic, cu înălțimi MAP cuprinse între 20 mm și 60 mm și versiuni de piele până la 20 mm, în timp ce cartonul este utilizat pe cutia exterioară.

Crește numărul focarelor de PPA din Ungaria
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 11 octombrie 2019

Potrivit autorităților sanitar-veterinare din Ungaria, citate de Radio România Actualități, în ultima perioadă au fost descoperite sute de cadavre de porci mistreți decedați din cauza pestei porcine africane, într-o zonă în care anterior nu a fost confirmată prezența acestui virus. Nu au fost înregistrate până în prezent...

Newtrition X, marele succes al târgului Anuga 2019
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 9 octombrie 2019

Chiar după primele zile ale celui mai mare târg mondial dedicat industriei alimentare, se poate spune că marele succes al evenimentului este secțiunea Newtrition X, axată pe inovație.   Avansuri rapide în tehnologie, descoperiri științifice de ultimă generație și un consumator care se așteaptă din ce în ce mai mult la...