Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

GEA va (re)lansa mașina de ambalare PowerPak PLUS

Autor: Mircea Demetermiercuri, 6 martie, 2019

La IFFA 2019, GEA va lansa PowerPak PLUS, aparatul de ambalare termoformare de ultimă generatie pentru carne, dar și pentru paine, biscuiti, baghete, ciabatta, croissante.

 

Anterior, mașina a fost prezentată clienților pentru prima dată la GEA Packaging Days din Wallau, Germania, anul trecut, dar a suferit o serie de modificări, inclusiv la stația de etanșare, sistemele de dezaburire și introducerea filmului inferior.

 

Volker Sassmannshausen, manager de produs, termoformare, GEA, a declarat că, inainte de a dezvolta masina, a efectuat un sondaj în rândul clientilor si a facut schimbarile bazate pe răspunsurile primite. „Thermoformerul PowerPak PLUS a fost complet reproiectat, pentru a facilita transparența procesului și trasabilitatea”, a declarat oficialul GEA, citat de Global Meat News, adăugând:

 

„Sistemele de desfacere pentru filmele de sus și de jos au fost optimizate și sunt acum motorizate și sincronizate cu ciclul de avansare al mașinii. Proiectul stației de etanșare a fost, de asemenea, actualizat. Întregul sistem de înfășurare a filmului superior este situat în zona stației de etanșare și este ușor accesibil.

 

Toleranțele tipice ale bobinelor de film, cum ar fi nealinierea sau curbura, pot fi ajustate automat. În plus, structura stației de etanșare a fost îmbunătățită și este acum protejată de uși de siguranță reglabile vertical și transparent.”

 

Sassmannshausen a anunțat și alte îmbunătățiri, printre care se numără stația de etanșare, precum și supapele de evacuare și gazeificare cu motor, precum și senzorii de presiune.

 

PowerPak PLUS este în prezent utilizată la Handl Tyrol din 2018 pentru ambalarea produselor din bacon. Dieter Roos, seful de producție, Handl Tirol, din Austria, a declarat că modelul stabilește un punct de referință, în ceea ce privește îndepărtarea filmului: „Filmele de sus și de jos sunt filetate rapid și ușor, nu mai sunt necesare ajustări, iar materialul nu mai este irosit”, a spus el.

 

De asemenea, a înregistrat perioade mai scurte de instalare, care sunt acum cu 70% mai rapide și au redus la jumătate, timpul de schimbare a filmului, cu 75% mai puțin film pierdut în timpul schimbărilor și greșeli de ambalare practic zero.

 

„Termoformatoarele noastre sunt ușor de utilizat și fiabile din punct de vedere al procesului, oferind economii de resurse, în timp ce îndeplinesc cerințele diverse și exigente ale industriei de ambalare a produselor alimentare”, a adăugat Sassmannshausen.

Mintel: În designul ambalajului alimentar trebuie stăpânită ”Arta esenței”
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 11 aprilie 2019

Ambalajele trebuie să atragă consumatorii în decurs de trei secunde, spune directorul global al ambalajelor Mintel. În ultimii cinci ani, ambalajul a devenit un factor din ce în ce mai important de lansare pentru alimentele funcționale.   Între ianuarie 2014 și decembrie 2018, a fost constată o creștere de 10% a numărului de...

Prestigioasa companie Elopak-Norvegia, va expune la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   joi, 4 aprilie 2019

Una dintre cele mai prestigioase companii, la nivel mondial, din domeniul tehnologiilor de ambalare, Elopak, din Norvegia, își va prezenta ultimele soluții, produse și servicii în cadrul secțiunii Expo a expo-conferinței internaționale Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana...