Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Georgia, lovită de boala limbii albastre

Autor: Miruna Soresculuni, 1 februarie, 2016

Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) a prezis izbucnirea bolii limbii albastre, iar în Georgia se apreciază că exporturile de bovine și carne de miel vor fi afectate.

 

Acum, este pentru prima dată când OIE a fost avertizată cu privire la prezența epidemiei bolii limbii albastre în Georgia, iar corpul de sănătate se teme că ar putea fi identificate  mai multe cazuri, în zilele următoare.

”Serviciile veterinare din Georgia au informat OIE că aplică déjà măsuri de supraveghere în zona afectată”, a declarat un purtător de cuvânt al OIE, potrivit Globalmeatnews.com.

 

Acest lucru ar putea duce la descoperirea de alte ferme afectate, având în vedere că boala se transmite prin înțepătura insectelor, iar temperaturile din Georgia nu au fost foarte scăzute în această iarnă. În ultimele zile, OIE aconfirmat că peste 2.000 de oi au un risc mare de contractare a epidemiei, în ciuda măsurilor de siguranță aplicate de autorități, pentru stoparea infecției.

A fost încheiat Tratatul de Liber-schimb UE-Japonia
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Uniunea Europeană și Japonia au încheiat Acordul de Liber-schimb. Acordul de parteneriat economic (APE) între UE și Japonia a intrat în vigoare la 1 februarie 2019. Întreprinderile și consumatorii din întreaga Europă și din Japonia pot profita acum de cea mai mare zonă de comerț deschis din lume. În România, 271 de...

Interpack Dusseldorf își extinde operațiunile în Africa
Autor: meatmilk  /   vineri, 14 decembrie 2018

(Comunicat) Interpack-Messe Düsseldorf se extinde în regiunea Orientul Mijlociu (MEA), sub denumirea de "PACprocess MEA", care va avea loc anual la Centrul Internațional de Expoziții din Cairo, începând din decembrie 2019.   Târgul de comerț poate conta pe sprijinul larg numeroși parteneri de afaceri și organizații...