Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Georgia, lovită de boala limbii albastre

Autor: Miruna Soresculuni, 1 februarie, 2016

Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) a prezis izbucnirea bolii limbii albastre, iar în Georgia se apreciază că exporturile de bovine și carne de miel vor fi afectate.

 

Acum, este pentru prima dată când OIE a fost avertizată cu privire la prezența epidemiei bolii limbii albastre în Georgia, iar corpul de sănătate se teme că ar putea fi identificate  mai multe cazuri, în zilele următoare.

”Serviciile veterinare din Georgia au informat OIE că aplică déjà măsuri de supraveghere în zona afectată”, a declarat un purtător de cuvânt al OIE, potrivit Globalmeatnews.com.

 

Acest lucru ar putea duce la descoperirea de alte ferme afectate, având în vedere că boala se transmite prin înțepătura insectelor, iar temperaturile din Georgia nu au fost foarte scăzute în această iarnă. În ultimele zile, OIE aconfirmat că peste 2.000 de oi au un risc mare de contractare a epidemiei, în ciuda măsurilor de siguranță aplicate de autorități, pentru stoparea infecției.

ANSVSA face demersuri pentru facilitarea exporturilor în China
Autor: meatmilk  /   joi, 7 iunie 2018

(Comunicat) Preşedintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Geronimo Brănescu, participă, alături de o delegație de specialiști din cadrul instituției, la cea de a treia ediție a “Conferinței pentru Controlul Calității, Inspecției și Carantinei”, care se desfășoară în...

Dialog între ANSVSA și oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, s-a întâlnit cu o delegație de oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite interesați de domeniul agroalimentar.   Această întâlnire are loc la finalul vizitei efectuate de oamenii de afaceri saudiți în țara noastră, cu scopul de a stabili relații comerciale cu...