Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Georgia, lovită de boala limbii albastre

Autor: Miruna Soresculuni, 1 februarie, 2016

Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) a prezis izbucnirea bolii limbii albastre, iar în Georgia se apreciază că exporturile de bovine și carne de miel vor fi afectate.

 

Acum, este pentru prima dată când OIE a fost avertizată cu privire la prezența epidemiei bolii limbii albastre în Georgia, iar corpul de sănătate se teme că ar putea fi identificate  mai multe cazuri, în zilele următoare.

”Serviciile veterinare din Georgia au informat OIE că aplică déjà măsuri de supraveghere în zona afectată”, a declarat un purtător de cuvânt al OIE, potrivit Globalmeatnews.com.

 

Acest lucru ar putea duce la descoperirea de alte ferme afectate, având în vedere că boala se transmite prin înțepătura insectelor, iar temperaturile din Georgia nu au fost foarte scăzute în această iarnă. În ultimele zile, OIE aconfirmat că peste 2.000 de oi au un risc mare de contractare a epidemiei, în ciuda măsurilor de siguranță aplicate de autorități, pentru stoparea infecției.

Rusia va construi un complex de creștere a porcilor la granița cu China și Coreea de Nord
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 22 ianuarie 2018

Grupul de Companii Rusagro, unul dintre cei mai mari producători de carne și agricultori din Rusia, va construi un uriaș centru de producție a cărnii de porc și de pasăre, la granița Rusiei cu China și Coreea de Nord, în vederea măririi exporturilor în Orientul Îndepărtat, informează Global Meat News.   Potrivit Rusagro,...

Ungurii investesc în producția de lapte din Kazahstan
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 8 ianuarie 2018

Fondul de capital privat din Kazahstan-Ungaria (CCL Kazakhstan ”Silk Road”) a anunțat finanțarea unei ferme de lapte din regiunea Akmola din Kazahstan (ferma de lapte Aina LLP), pentru suma de 10,4 milioane de dolari, prin achiziționarea pachetului majoritar.   Fondul a fost înființat de către KazAgro Holding National Holding...