Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Gepeto, cris-tim si transavia, liderii pietei preparatelor din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Ziarului financiar, producatorul Gepeto din Constanta, CrisTim si Transavia se afla pe podiumul companiilor de pe piata locala a preparatelor din carne in functie de capacitatea de productie instalata a fabricilor, arata datele Ministerului Agriculturii (MADR).

Capacitatile de productie ale primilor zece jucatori de pe aceasta piata acopera 260.000 de tone, cantitate suficienta pentru a acoperi un sfert din consumul intern din Romania.
Indicatorul arata o supradimensionare a capacitatilor de productie a jucatorilor de pe aceasta piata. Explicatia este ca fabricile au fost ridicate inainte de criza pe baza unor planuri de afaceri optimiste.

Asa cum a declara in alte randuri pentru revista Fabrica de Carne, Radu Timis a sustinut pentru sursa citata ca „Multe din fabrici sunt supradimensionate. Noi, producatorii, ne-am construit fabricile in timpul boom-ului economic. Am decis aceste dimensiuni cu gandul de a face fata la expansiunea retailerilor, dar si cu gandul la exporturi”.

Consumul in scadere de trei ani a lovit puternic in afacerile procesatorilor de carne, astfel ca piata a coborit in acest interval de la 1 miliard de euro la 800 de milioane de euro la sfarsitul anului trecut.

Actionarii producatorului Gepeto, compania cu cea mai mare capacitate de productie, sunt oamenii de afaceri Marin Costica, (30% din actiuni), Dumitru Soldatu (30%), Robert Boroianu (30%) si Dan Ciobica (5%).

Pecorino Toscano, gustul desăvârșit al Italiei
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 22 ianuarie 2018

Brânza Pecorino este cunoscută încă din antichitate. Atât etruscii, cât și vechii romani au fost adevărații meseriași ai preparării acestui deliciu din lapte, introducând în faza de producție coagularea cu legume dar și cheagul. La rândul ei, brânza Pecorino Toscano este denumită pur și simplu ”cacio”, fiind descrisă pentru...

Antioxidanți naturali pentru carne și produse din carne (I)
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 22 ianuarie 2018

După cum se știe, antioxidanții se adaugă la carnea proaspătă și prelucrată, precum și la produsele din carne, pentru a preveni oxidarea lipidelor, a întârzia dezvoltarea unor mirosuri și pentru a îmbunătăți stabilitatea culorii. În industria alimentară, ei pot fi împărțiți în antioxidanți naturali și sintetici. Cum,...

Gepeto, cris-tim si transavia, liderii pietei preparatelor din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Ziarului financiar, producatorul Gepeto din Constanta, Cris-Tim si Transavia se afla pe podiumul companiilor de pe piata locala a preparatelor din carne in functie de capacitatea de productie instalata a fabricilor, arata datele Ministerului Agriculturii (MADR).
Capacitatile de productie ale primilor zece jucatori de pe aceasta piata acopera 260.000 de tone, cantitate suficienta pentru a acoperi un sfert din consumul intern din Romania. Indicatorul arata o supradimensionare a capacitatilor de productie a jucatorilor de pe aceasta piata. Explicatia este ca fabricile au fost ridicate inainte de criza pe baza unor planuri de afaceri optimiste. „Multe din fabrici sunt supradimensionate. Noi, producatorii, ne-am construit fabricile in timpul boom-ului economic. Am decis aceste dimensiuni cu gandul de a face fata la expansiunea retailerilor, dar si cu gandul la exporturi”, explica situatia Radu Timis, proprietar al Cris-Tim, unul din cei mai mari jucatori de pe piata, cu afaceri de 69 de milioane de euro anul trecut.

Consumul in scadere de trei ani a lovit puternic in afacerile procesatorilor de carne, astfel ca piata a coborat in acest interval de la 1 miliard de euro la 800 de milioane de euro la sfarsitul anului trecut. Actionarii producatorului Gepeto, compania cu cea mai mare capacitate de productie, sunt oamenii de afaceri Marin Costica, (30% din actiuni), Dumitru Soldatu (30%), Robert Boroianu (30%) si Dan Ciobica (5%).

Rusia va construi un complex de creștere a porcilor la granița cu China și Coreea de Nord
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 22 ianuarie 2018

Grupul de Companii Rusagro, unul dintre cei mai mari producători de carne și agricultori din Rusia, va construi un uriaș centru de producție a cărnii de porc și de pasăre, la granița Rusiei cu China și Coreea de Nord, în vederea măririi exporturilor în Orientul Îndepărtat, informează Global Meat News.   Potrivit Rusagro,...

C.E. anchetează piața ambalajelor din cauza practicilor anticoncurențiale
Autor: Nora Marin  /   luni, 22 ianuarie 2018

Comisia Europeană a inițiat o investigație îndreptată împotriva Diviziei de ambalaje din hârtie și carton a companiei RISI, o filială a Grupului Euromoney, care furnizează informații independente a industriei de ambalaje, bănuită de practici anticoncurențiale   "Euromoney Institutional Investor PLC (Euromoney) confirmă...

Emisiunea Meat.Milk. a fost vizionată de 43.728 de telespectatori
Autor: meatmilk  /   luni, 22 ianuarie 2018

Prima ediție a emisiunii Meat.Milk., o coproducție infoGROUP - Agro TV, și difuzată vineri 19 ianuarie 2018, de la ora 19, a avut un număr de telespectatori peste așteptări, evidențiind interesul specialiștilor din sectoarele de carne și lapte ale României pentru noul nostru produs.   Astfel, potrivit informațiilor furnizate...

Pecorino Toscano, gustul desăvârșit al Italiei
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 22 ianuarie 2018

Brânza Pecorino este cunoscută încă din antichitate. Atât etruscii, cât și vechii romani au fost adevărații meseriași ai preparării acestui deliciu din lapte, introducând în faza de producție coagularea cu legume dar și cheagul. La rândul ei, brânza Pecorino Toscano este denumită pur și simplu ”cacio”, fiind descrisă pentru...

Antioxidanți naturali pentru carne și produse din carne (I)
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 22 ianuarie 2018

După cum se știe, antioxidanții se adaugă la carnea proaspătă și prelucrată, precum și la produsele din carne, pentru a preveni oxidarea lipidelor, a întârzia dezvoltarea unor mirosuri și pentru a îmbunătăți stabilitatea culorii. În industria alimentară, ei pot fi împărțiți în antioxidanți naturali și sintetici. Cum,...