Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Germania, Franţa şi Italia conduc Top-ul ţărilor care au afaceri în România

Autor: meatmilkmarți, 2 mai, 2017

(INSSE) În România, în anul 2015, au fost identificate 73663 grupuri de întreprinderi, din care 5469 de grupuri de întreprinderi rezidente şi 68194 de grupuri de întreprinderi multinaţionale (152 controlate din interior, respectiv 68042 controlate din străinătate).

 

În anul 2015, din totalul grupurilor de întreprinderi identificate în România aproximativ 9% erau rezidente, peste 90% dintre acestea fiind constituite din două sau trei unităṭi legale. Cea mai mare parte a grupurilor de întreprinderi din România îşi desfăşoară activitatea în domeniul comerţului, construcţiilor sau industriei prelucrătoare.

 

În anul 2015, repartizarea grupurilor de întreprinderi din România pe activităţi economice, la nivelul secţiunilor CAEN Rev.2, arată că majoritatea acestora activează în:

 

– secţiunea G – Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul;

Repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 34% din totalul grupurilor de întreprinderi;

– secţiunea F – Construcţii – 11% din totalul grupurilor de întreprinderi; – secţiunea C – Industria prelucrătoare – 11% din totalul grupurilor de întreprinderi;

– secţiunea M – Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 9% din totalul grupurilor de întreprinderi.

– secţiunea L – Tranzacţii imobiliare – 8% din totalul grupurilor de întreprinderi;

 

Grupurile de întreprinderi rezidente activează preponderent în cadrul următoarelor secţiuni:

 

G – Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul;

Repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 20%,

S – Alte activităṭi de servicii – 17%,

M – Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 12%,

C – Industria prelucrătoare – 10%

F – Construcţii – 10%.

 

Raportat la ponderea numărului de salariaţi, majoritatea subgrupurilor de întreprinderi din România sunt controlate din Germania, Franţa ṣi Italia.

 

În anul 2015, din totalul grupurilor de întreprinderi multinaṭionale străine identificate în România, 14723 sunt grupuri controlate de persoane juridice străine, iar 53319 sunt grupuri controlate de persoane fizice străine.

 

Rezultatele anului 2015 indică faptul că, în funcţie de ponderea numărului de salariaţi, pe primul loc se află subgrupurile de întreprinderi controlate de persoane juridice sau persoane fizice din Germania (18,0%), pe locul doi sunt cele controlate din Franṭa (10,5%), iar pe locul trei sunt cele controlate din Italia (10,5%).

 

În funcţie de ponderea numărului de salariaţi în total grupuri de întreprinderi multinaţionale controlate din străinătate, subgrupurile de întreprinderi controlate din Germania predomină în secţiunea C – Industria prelucratoare (9,1%), în secţiunea G – Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; Repararea autovehiculelor şi motocicletelor (2,6%), în secţiunea K – Intermedieri financiare si asigurări (1,8%) şi în secţiunea A – Agricultura (1,1%).

 

În privinţa subgrupurilor de întreprinderi controlate din Franṭa, 4,0% se regăsesc în secţiunea C – Industria prelucrătoare, 3,2 % în secţiunea G – Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; Repararea autovehiculelor şi motocicletelor.

Producția de porcine din UE crește, dar prețurile la fermă rămân constante
Autor: Nora Marin  /   marți, 1 august 2017

Numărul de porcine produse în Uniunea Europeană a crescut. Citând datele furnizate de Comisia Europeană, Quality Meat Scotland (QMS) prognozează că aceasta va continua să crească până spre sfârșitul anului.   În ciuda acestei creșteri a numărului de porci, prețurile la poarta fermelor rămân cu 7% mai mari decât anul...

Gallicoop-Ungaria investește 5,4 milioane de euro cu gândul la export
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 26 iulie 2017

Compania maghiară Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt, a anunțat intenția de a investi aproximativ 5,4 milioane de euro pentru a înființa o nouă unitate de ambalare a cărnii. Instalația va fi amplasată într-o nouă utilitate cu o suprafață totală de peste 2.000 de metri pătrați.   Aproximativ 50% din investiții urmează să...