Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Germania ia grosul fondurilor europene destinate agroindustriei

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 20 iulie, 2016

Germania este principalul beneficiar al pachetului de măsuri pentru sprijinirea agriculturii anunţat luni de Comisia Europeană la Consiliul miniştrilor Agriculturii din statele membre de la Bruxelles, transmite Reuters.

 

Comisia Europeană va aloca încă 500 milioane de euro (553 milioane de dolari) pentru a ajuta fermierii să facă faţă preţurilor scăzute, în special în sectorul produselor lactate, afectat de renunţarea la cotele de producţie, reducerea cererii din China şi de embargoul introdus de Rusia.

 

Germania primeşte cea mai mare parte din cele 350 de milioane de euro menite să asigure stabilitatea pieţei prin reducerea producţiei, obţinând 58 de milioane de euro. Urmează Franţa, cu 50 de milioane de euro şi Marea Britanie, cu 30 de milioane de euro.

 

Pachetul de măsuri include subvenţii de 150 milioane de euro, pentru reducerea producţiei de lapte, cu scopul de a ajusta oferta la nivelul cererii şi a permite preţurilor să-şi revină, şi încă 350 de milioane de euro, care vor veni pe lângă ajutoarele alocate statelor membre. În acest mod, CE îşi va dubla sprijinul acordat fermierilor.

 

De la începutul acestui an, preţul laptelui în UE este în scădere şi acum înregistrează un declin de 14,2% faţă de iunie 2015, arată datele CE.

Ministrul german al Agriculturii, Christian Schmidt, a salutat deciziile CE, apreciind că „astăzi este o zi bună pentru agricultura europeană şi germană”, iar pachetul de măsuri va ajuta la rezolvarea problemei disciplinei volumelor de lapte şi a perspectivei pieţei laptelui.

„Mai bine mai târziu decât niciodată. Dacă am fi făcut asta mai devreme, cu siguranţă am fi avut mai puţine probleme”, a afirmat ministrul francez al Agriculturii, Stephane Le Foll.

 

Criza provocată de scăderea preţurilor la carnea de porc şi lapte a dus la proteste masive în Franţa, în 2015 şi 2016.

Planul de urgenţă în valoare de 500 de milioane de euro, anunţat în luna septembrie a anului trecut, nu a fost suficient pentru a-i ajuta pe agricultorii europeni. De asemenea,k în martie a fost anunţat un plan ce permitea producătorilor să îngheţe producţia de lapte, relaxând limitele stabilite de UE privind subvenţiile.

Ambele planuri nu au reuşit să prevină una din cele mai grave crize cu care s-a confruntat sectorul agriculturii.

La Alimentaria se pune accentul pe natural si inovator
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 18 aprilie 2018

Cea mai buna opinie despre actuala editie a targului Alimentaria, care se desfasoara in aceste zile la Barcelona, ti-o poti forma daca vizitezi salonul MultipleFoods, acolo unde sunt adunate companii dintre cele mai diverse, ale caror produse nu sunt caracterizate decat de doua calitati: natural si inovator.   Daca, in zona fructelor de...

În toamnă, la SIAL-Paris, sunt așteptate peste 7.200 de companii din 109 țări
Autor: Ursachi Veronica  /   miercuri, 11 aprilie 2018

Ediția din acest an a târgului SIAL, de la Paris, va avea loc în perioada 21-25 octombrie 2018, acolo unde sunt așteptate să expună peste 7.020 de companii din 109 țări, acoperind întreaga plajă de interes, de la ingrediente, la produse prelucrate, inclusiv produse proaspete.   Dintre cele mai importante Saloane care vor fi...