Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Germania, noul lider al exportatorilor de carne de porc din UE

Autor: Miruna Soresculuni, 28 martie, 2016

Danemarca, odată lider al exportatorilor de carne de porc de top în Europa, a fost depășită de Germania și Spania. În 2015, Danemarca, Germania și Spania au livrat peste 300.000 de tone de carne de porc pe piețele din afara Europei, cea mai mare cerere fiind din China și Coreea de Sud.

 

Statistic, situația se prezintă astfel: aproximativ 60% din carnea de porc exportată în afara Europei a venit de la cei trei giganți: Spania – 363.000 tone, Germania – 356.000 tone și Danemarca – 320.000 tone.

 

În timp ce Danemarca aînregistrat o creștere la export de doar 4%, Germania și Spania și-au crescut vânzările de carne de porc, pe piețele din afara UE, cu respectiv 30%, în conformitate cu datele furnizate de AHDB.

 

Cea mai mare parte a cărnii de porc produsă de cele 28 de state membre ale UE au rămas pe piața continentală, și doar 25% au fost expediate mai departe. Această cotă nu s-a schimbat dramatic în ultimii doi ani, chiar dacă industria aîncercat cu disperare să găsească o nouă piață, pentru a înlocui pierderea din Rusia.

 

În ciuda încetinirii creșterii economice în China, aceasta a rămas în continuare cel mai mare importator de carne de porc din afara UE. ”China a fost astfel, lider de piață pentru Germania și Spania, în timp ce acesta a fost al doilea importator pentru Danemarca”, a declarat Stephen Hewarth, analist senior la AHDB.

Jean Claude Junker a prezentat principiile bugetului UE 2021-2027
Autor: meatmilk  /   miercuri, 2 mai 2018

(Comunicat) Comisia Europeană a propus miercuri, 2 mai, un buget pe termen lung pragmatic și modern pentru perioada 2021-2027. Acesta este un răspuns onest la realitatea actuală, în care se așteaptă ca Europa să joace un rol mai important în asigurarea securității și a stabilității într-o lume instabilă, într-un moment în care...

În 2017, polonezii de la Gobarto au avut exporturi de 261.5 mil. euro
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 25 aprilie 2018

Grupul polonez Gobarto a reușit să-și mărească veniturile nete din vânzări, în 2017, până la 424 milioane de euro, în creștere cu 21,6%, comparativ cu 348,5 milioane euro, înregistrate în 2016.   Deși piața internă a reprezentat aproximativ 85% din veniturile companiei Gobarto, pentru anul trecut, exporturile au...