Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Germania, noul lider al exportatorilor de carne de porc din UE

Autor: Miruna Soresculuni, 28 martie, 2016

Danemarca, odată lider al exportatorilor de carne de porc de top în Europa, a fost depășită de Germania și Spania. În 2015, Danemarca, Germania și Spania au livrat peste 300.000 de tone de carne de porc pe piețele din afara Europei, cea mai mare cerere fiind din China și Coreea de Sud.

 

Statistic, situația se prezintă astfel: aproximativ 60% din carnea de porc exportată în afara Europei a venit de la cei trei giganți: Spania – 363.000 tone, Germania – 356.000 tone și Danemarca – 320.000 tone.

 

În timp ce Danemarca aînregistrat o creștere la export de doar 4%, Germania și Spania și-au crescut vânzările de carne de porc, pe piețele din afara UE, cu respectiv 30%, în conformitate cu datele furnizate de AHDB.

 

Cea mai mare parte a cărnii de porc produsă de cele 28 de state membre ale UE au rămas pe piața continentală, și doar 25% au fost expediate mai departe. Această cotă nu s-a schimbat dramatic în ultimii doi ani, chiar dacă industria aîncercat cu disperare să găsească o nouă piață, pentru a înlocui pierderea din Rusia.

 

În ciuda încetinirii creșterii economice în China, aceasta a rămas în continuare cel mai mare importator de carne de porc din afara UE. ”China a fost astfel, lider de piață pentru Germania și Spania, în timp ce acesta a fost al doilea importator pentru Danemarca”, a declarat Stephen Hewarth, analist senior la AHDB.

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...