Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Germania, Olanda și Polonia și-au redus producția de carne de porc

Autor: Nora Marinmiercuri, 17 iulie, 2019

Incertitudinea privind Brexit și febra porcină africană au provocat fluctuații ale piețelor internaționale de carne de porc. Cu toate acestea, specialiștii se așteaptă ca exporturile UE să crească în următorii doi ani, după cum estimează Comisia Europeană.

 

În perspectiva pe termen scurt a piețelor din UE pentru anii 2019 și 2020, se estimează că creșterea cererii de carne de porc din China, din cauza răspândirii Febrei porcine africane, va determina creșterea exporturilor și a prețurilor în 2019. să rămână stabile în 2019, deși limitate de efectivele de reproducere reduse și de restricțiile de mediu. Creșterea producției ar trebui să se reia în 2020, pe măsură ce cererea chineză va continua.

 

De asemenea, UE a raportat că prețurile au crescut puternic, de la jumătatea lunii martie, atât pentru carnea de porc, cât și pentru purcei, determinată de creșterea exporturilor chinezești, atingând nivelurile ridicate ale anului 2017.

 

Raportul continuă să indice că răspândirea ASF în China a creat un decalaj între nivelurile de producție și consum care nu pot fi compensate de importurile pe termen scurt. Experții estimează o scădere cu 20-35% a producției chinezești în 2019, ceea ce ar reprezenta până la dublul actualului comerț internațional cu carne de porc.

 

Printre principalii producători din UE, numai Spania a crescut producția, încurajată de creșterea exporturilor. În schimb, producția a scăzut semnificativ în Germania, Olanda și Polonia.

 

Pe cap de locuitor, se estimează că, în UE, consumul va scădea ușor în acest an (0,5 kg), în mare parte deoarece prețurile mai ridicate ale cărnii de porc îi determină pe consumatorii europeni să migreze în opțiunile lor spre carnea de pasăre.

Fonterra confirmă pierderi de peste o jumătate de miliard de dolari
Autor: Nora Marin  /   joi, 12 septembrie 2019

Coopetiva Fonterra, din Noua Zeelandă, a modificat data raportării rezultatelor sale financiare auditate pentru exercițiul financiar 2019, încheiat la 31 iulie 2019, deoarece a confirmat că pierderile pentru exercițiul financiar ar fi de 675 milioane de dolari.   Data raportării a fost anterior preconizată să fie 12 septembrie...

Rabobank a publicat Top 20 Dairy 2019
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 28 august 2019

Nestlé, Lactalis și Danone continuă să conducă industria mondială a produselor lactate, dar putem observa câteva modificări în viitor, potrivit unei noi analize a lui Rabobank.   O privire asupra celor mai mari conglomerate lactate din lume reflectă starea industriei și ce urmează. Raportul anual anual Top Dairy Top 20 al...