Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Germania, Olanda și Polonia și-au redus producția de carne de porc

Autor: Nora Marinmiercuri, 17 iulie, 2019

Incertitudinea privind Brexit și febra porcină africană au provocat fluctuații ale piețelor internaționale de carne de porc. Cu toate acestea, specialiștii se așteaptă ca exporturile UE să crească în următorii doi ani, după cum estimează Comisia Europeană.

 

În perspectiva pe termen scurt a piețelor din UE pentru anii 2019 și 2020, se estimează că creșterea cererii de carne de porc din China, din cauza răspândirii Febrei porcine africane, va determina creșterea exporturilor și a prețurilor în 2019. să rămână stabile în 2019, deși limitate de efectivele de reproducere reduse și de restricțiile de mediu. Creșterea producției ar trebui să se reia în 2020, pe măsură ce cererea chineză va continua.

 

De asemenea, UE a raportat că prețurile au crescut puternic, de la jumătatea lunii martie, atât pentru carnea de porc, cât și pentru purcei, determinată de creșterea exporturilor chinezești, atingând nivelurile ridicate ale anului 2017.

 

Raportul continuă să indice că răspândirea ASF în China a creat un decalaj între nivelurile de producție și consum care nu pot fi compensate de importurile pe termen scurt. Experții estimează o scădere cu 20-35% a producției chinezești în 2019, ceea ce ar reprezenta până la dublul actualului comerț internațional cu carne de porc.

 

Printre principalii producători din UE, numai Spania a crescut producția, încurajată de creșterea exporturilor. În schimb, producția a scăzut semnificativ în Germania, Olanda și Polonia.

 

Pe cap de locuitor, se estimează că, în UE, consumul va scădea ușor în acest an (0,5 kg), în mare parte deoarece prețurile mai ridicate ale cărnii de porc îi determină pe consumatorii europeni să migreze în opțiunile lor spre carnea de pasăre.

Un raport Sainsbury prezice revoluția consumului de carne
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 23 mai 2019

Cumpărarea unei bucăți de carne la supermarket ar putea deveni o amintire, până în 2050, potrivit raportului Sainsbury's Future of Food, dat publicității recent.   Cercetarea, publicată la cea de-a 150-a aniversare a rețelei de magazine, a examinat tendințele macro, studiile științifice și creșterea gradului de...

Fonterra: 5 tendințe în domeniul ingredientelor pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 7 martie 2019

NZMP, marca globală a ingredientelor Fonterra, a studiat perspectivele unora dintre cei mai mari furnizori de soluții în domeniul alimentației din lume, pentru a-și defini cele mai importante cinci tendințe în domeniul ingredientelor lactate pentru anul 2019.   Alex Turnbull, directorul de marketing al NZMP, a declarat pentru...