Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Germania: productia avicola, in crestere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Germania a inregistrat anul trecut o crestere de 2,5 la suta in sectorul pasarilor de curte, fiind estimata o productie totala de 1,66 milioane tone metrice, informeaza Agroinfo.

Potrivit celui mai recent raport al Ministerului Agriculturii, fermierii germani au obtinut in 2011 un total de 1,19 milioane tone de carne de pui, 401.000 tone de carne de curcan, 63.000 tone de carne de rata si 4.500 tone de carne de gasca.

Importurile de pasari de curte vii au fost cu 26% mai mari anul trecut comparativ cu 2010, ajungand la 98.300 tone, in timp ce exporturile au inregistrat o crestere de doar 5,4%, fiind tranzactionata o cantitate de 312.700 tone.

Pe de alta parte, consumul national de carne de pasare pe cap de locuitor a sporit cu 0,2 kg, la 18,9 kg. Consumul de carne de pui a urcat, in medie, cu 0,4 kg, la 11,8 kg.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...