Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Germania a stabilit plata minimă pentru măcelari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 15 ianuarie, 2014

Cei circa 80.000 salariaţi din abatoarele germane vor primi de la 1 iulie un salariu minim de 7,75 euro/oră, conform unui acord-surpriză încheiat între patronatul şi sindicatul din acest sector, acuzat cu regularitate de ‘dumping social’, scrie sâmbătă cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, preluat de AFP.

Salariul minim va creşte apoi în trei etape, urmând să ajungă la 8,75 euro/oră până în decembrie 2016, potrivit ziarului.

Un purtător de cuvânt al sindicatului pe ramură NGG a spus totuşi că ‘nu s-a semnat încă nimic’ şi a anunţat o conferinţă de presă ce va avea loc probabil marţi, la Berlin. Federaţia patronală BDA s-a arătat în schimb mulţumită de acord. ‘Salutăm în mod expres acordul salarial’, a spus unul din conducătorii săi, Reinhard Gohner.

Abatoarele germane sunt acuzate frecvent că profită din plin de libera circulaţie a muncitorilor europeni, care nu dispuneau până acum de salariu minim legal generalizat. De multe ori au fost făcute publice abuzuri, îndeosebi în ceea ce priveşte folosirea muncitorilor români, plătiţi cu câţiva euro pe oră şi care muncesc în condiţii mizere (Agerpres)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...