Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Gestionarea deșeurilor va fi dezbătută la Conferința infoPACK 2016

Autor: Meat MIlkluni, 8 august, 2016

Gestionarea deșeurilor nu este, sau nu ar trebui să fie doar o noțiune abstractă sau un motiv de acțiune punctuală, bună de afișat în cadrul unor capanii de imagine și atât. Ea trebuie să devină o parte consistentă a ansamblului de măsuri pe care, atât guvernul, cât și întreaga societate, trebuie să le întreprindă pentru prezervarea mediului dar, mai ales, pentru trecerea treptată la o economie durabilă.

 

Pornind de la aceste considerente, organizatorii ediției I a Expo-Conferinței Internaționale infoPACK, eveniment de maximă importanță pentru toată industria națională, care se va desfășura în ziua de 17 noiembrie, la București, va pune în dezbatere acest lucru la finalul Sesiunii I a manifestării, sun titlul ”Planul Național de Gestionare a Deșeurilor, necesitate, nu moft”.

 

La dezbatere au fost invitați ca speakeri: Raul Pop – Secretar de Stat MAAP, Robert Uzună – Președintele ARAM, Dan Șucu – Președinte AMRCR.

 

Detalii si INSCRIERI, accesand http://www.infopack.ro/conferinta/
la tel: 021.223.25.21 sau la office@infogroup.ro

 

Despre Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor (PNGD)

 

Directiva privind deşeurile are o importanţă deosebită pentru România având în vedere dificultăţile şi costurile pe care le implică acest sector.

-Directiva Cadru privind Deşeurile a fost transpusă în legislaţia României prin:

-Legea nr. 211/2011 privind regimul deseurilor;

-HG nr. 856/2002 privind evidenţa gestiunii deşeurilor şi pentru aprobarea listei cuprizând deşeurile, inclusiv deşeurile periculoase – a abrogat HG 155/1999.

Documentele programatice din domeniul gestiunii deseurilor, in vigoare sunt:

-Strategiei Naţionale de Gestionare a Deşeurilor (SNGD);

-Planului Naţional de Gestionare a Deşeurilor (PNGD);

-Planurilor Regionale de Gestionare a Deşeurilor (PRGD);

-Planurilor Judeţene de Gestionare a Deşeurilor (PJGD).

 

SNGD şi PNGD constituie instrumentele de bază prin care se asigură implementarea în România a politicii Uniunii Europene în domeniul gestionării deşeurilor, fiind aprobate prin HG nr. 1470/2004, anexa 2 fiind modificată prin HG nr. 358/2007

 

SNGD a fost elaborată pentru perioada 2003 – 2013, urmând a fi revizuită periodic în conformitate cu progresul tehnic şi cerinţele de protecţie a mediului. PNGD a fost elaborat pe baza Strategiei Naţionale de Gestiune a Deşeurilor şi a datelor referitoare la deşeuri, precum şi a necesităţilor identificate în planurile judeţene de gestionare a deşeurilor elaborate de autorităţile teritoriale de protecţia mediului.

Strategia Naţionala de Gestionare a Deşeurilor 2014-2020. În prezent, aceste documente se află în procesul de revizuire.

 

Planurile regionale de gestionare a deşeurilor

 

Planurile regionale de gestionare a deşeurilor au fost elaborate de fiecare Agenţie Regională pentru Protecţia Mediului în colaborare cu reprezentanţii autorităţilor de mediu de la nivel local şi al autorităţilor administraţiei publice locale şi judeţene, aceste planuri fiind aprobate prin Ordinul ministrului mediului si gospodaririi apelor şi ministrului integrării europene nr. 1364/1499/2006.

 

Planurile regionale de gestionare a deşeurilor se revizuiesc o dată la 5 ani sau ori de câte ori e necesar pe baza raportului de monitorizare anual şi a Metodologiei de elaborare a planurilor regionale şi judeţene de gestionare a deşeurilor, aprobată prin Ordinul ministrului mediului şi gospodăririi apelor nr. 951/ 06.06.2007. Scopul planurilor regionale de gestionare a deşeurilor este:

 

-crearea cadrului necesar atingerii obiectivelor de gestionare a deşeurilor;

-condiţie necesară pentru asigurarea sprijinului financiar al UE

Conferința Meat. Milk se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai 2018 !!!
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Agenția infoGROUP informează că Expo-Conferința Internațională Meat.Milk își modifică zilele de desfășurare, aceasta urmând să aibă loc în zilele de 10 și 11 mai 2018, la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Toate celelalte detalii legate de tematică, program, secțiuni etc, rămân neschimbate.   Fiecare zi va debuta cu...

EVENIMENT: Vineri 19 ianuarie, pe Agro TV, va debuta emisiunea Meat.Milk.!
Autor: meatmilk  /   luni, 15 ianuarie 2018

Vineri, 19 ianuarie, de la ora 19, la postul de televiziune Agro TV va fi difuzată prima ediție a emisiunii Meat.Milk., o coproducție a agenției infoGROUP și a postului de televiziune amintit. Invitații premierei vor fi domnii Sorin Minea-Președinte Romalimenta, Dorin Cojocaru-Președinte APRIL și Florin Căpățână-Vicepreședinte...