Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

GfK: La ce se uită românii când citesc etichetele alimentelor?

Autor: meatmilkvineri, 10 noiembrie, 2017

(Comunicat) Aproape jumătate dintre consumatorii la nivel global, declară că atunci când citesc etichetele despre conținutul produselor pe care le consumă iau în calcul în primul rând să fie fără zahăr și fără ingrediente modificate genetic. Românii sunt și ei atenți la acest din urmă aspect, dar și la conținutul redus de grăsimi (55% pentru ambele).

 

Următorii factori foarte importanți în cazul a jumătate dintre co-naționali sunt “ingredientele organice” sau “conținutul redus de zahăr”.

 

Global, produsele cu conținut scăzut de sodiu sau de sare ocupă locul trei în top, cu 45%. Următoarele în clasament, la egalitate (cu 44%), se găsesc produsele ecologice, cele cu cuconținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi și produsele cu adaos de vitamine sau minerale.

 

Românii au acordat o importanță mai mare tuturor criteriilor analizate față de media globală, cu patru dintre ele alese de peste jumătate dintre cei chestionați. La nivel global, nicio caracteristică nu a fost selectată de un procent atât de mare de consumatori, scorul maxim fiind de 48%. Acest lucru arată că, cel puțin la nivel declarativ, românii sunt mai atenți la ce consumă, decât majoritatea țărilor analizate, fiind preocupați de sănătatealor și a familiilor lor.

 

Cei cu venituri mari sunt mai atenți la etichete

 

Așa cum era de așteptat, persoanele din gospodăriile cu venituri mari au acordat o importanță mai mare tuturor acestor caracteristici, comparativ cu gospodăriile cu venituri mai mici.

 

În rândul gospodăriilor cu venituri ridicate, cele mai importante caracteristici legate de conținut sunt fără organisme modificate genetic (55%), cu conținut redus de zahăr sau fără zahăr (54%) și conținut redus de sodiu sau de sare (52%).

 

În cazul celor cu venituri scăzute, cei mai importanți factori se referă la organismele modificate genetic și la conținutul de zahăr, însă sunt menționați de un procent semnificativ mai mic (44%, respectiv 43%). Al treilea factor cel mai important pentru acest grup are legătură cu produsele ecologice și cele îmbogățite cu vitamine sau minerale (41%).

 

China se află în fruntea listei pentru opt dintre ce inouă factori de decizie analizați. Excepția se referă la produsele de proveniență locală, unde Italia preia conducerea.

 

România se află pe a doua poziție pentru cinci dintre caracteristici: fără organisme modificate genetic, fără grăsimi (în acest caz, clasându-se la egalitate cu China), proveniență locală, conținut de pre- sau probiotice și fără gluten. La alte trei aspecte deținem locul al treilea în top: produse organice, îmbogățite cu vitamine sau minerale și fără sodiu sau sare.

 

Descărcați gratuit raportul GfK despre factorii care contează atunci când decidem ce să mâncăm și ce bem pentru a vedea datele demografice cheie pentru fiecare dintre cele 17 țări incluse în studiu.

 

Delhaize va introduce etichetarea Nutri-Score pentru produsele private label
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 31 august 2018

(Comunicat) Delhaize devine primul comerciant belgian care va introduce eticheta Nutri-Score, oferind acum cumpărătorilor îndrumări cu privire la calitatea nutrițională a produselor, din care fac parte anumite iaurturi și cereale.   Clienții vor găsi în curând eticheta Nutri-Score pe toate supele proaspete de la Delhaize,...

Deputații europeni vor un logo pe ambalaj, pentru calitatea duală!
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 18 iulie 2018

Producătorii ar putea adăuga un logo la ambalajele pentru alimente și băuturi care să spună consumatorilor dacă și conținutul produsului și calitatea acestuia sunt aceleași în toate țările UE, au afirmat europarlamentarii din Comisia pentru protecția consumatorilor.   După cum s-a anunțat, membrii Comisiei parlamentare...