Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Gfk: segmentul de discount are potential in germania si in 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un studiu realizat de GfK GeoMarketing, anul trecut, radiografia situatia retailului german la nivelul lui 2010, cu scopul de a identifica principalele directii de actiune pentru 2011si anticipa ca segmentul de discount are, in continuare, conditii favorabile pe piata germana, datorita potentialului inca neexploatat, scrie modernbuyer.ro.

Astfel, potrivit specialistilor GfK, o categorie cu potential pentru acest sector este cea non-food, care a continuat sa creasca, in ciuda faptului ca, per total, cifra de afaceri din retail a scazut cu doua procente. In particular, formele de retail aflate in dificultate sunt reprezentate de magazinele specializate, hipermarketuri si supermarketuri, mult mai slab pozitionate in acest segment.

„Cu toate acestea, se anticipeaza o crestere a cifrei de afaceri pentru lanturile de discount, care insa va stagna pe termen lung, ca rezultat al unor factori socio-demografici, in special imbatranirea populatiei. Acesti factori vor conduce, in anii urmatori, la adaptarea si individualizarea ofertelor si serviciilor din retail. In pofida cresterii actuale, piata nu iarta greselile de management, asa cum se vede in cazurile Plus, Woolworth, Avanti si Geiz Mac”, explica la momentul respectiv Manuel Jahn, GfK Retail Expert.

Cu aproximativ 16.000 de ma gazine, retailerii alimentari ocupa un loc im portant in piata germana. GfK Geo marketing a evaluat datele proprii, precum si informatiile de la comercianti, pentru a oferi o baza obiectiva pentru planurile de expansiune.

Specialistii afirma ca modelul de distributie difera foarte mult de la un district la altul. Astfel, estul Germaniei are un grad deosebit de ridicat de acoperire de catre discounteri, consecinta atat a expansiunii agresive a discounterilor ca urmare a reunificarii Germaniei, a densitatii scazute a populatiei, cat si a puterii de cumparare mai scazute, care caracterizeaza inca aceasta regiune. Prin contrast, acoperirea e mai slaba in centrul si vestul Germaniei, unde suprafetele de vanzare ale discounte rilor sunt semnificativ sub medie, in unele regiuni. Zone cu potential ridicat, inca nevalorificat, sunt regiunile dens populate, precum Rin-Ruhr sau Hamburg, Stuttgart si Munchen. De asemenea, discounterii sunt slab reprezentati in statul federal Hesse.

Vizibilitatea mărcilor de lactate în on-line, în luna august 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna august 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele...

Depunerea dosarelor pe Submăsura 17.1 se poate face până pe 30 noiembrie
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) AFIR reamintește fermierilor că dosarele pentru Submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor se pot depune până cel târziu în data de 30 noiembrie 2019.   SCOPUL acestei submăsuri este:   - încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în...