Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Gigi becali are belele la avicola iasi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit cotidianului Adevarul, patronul stelist este acuzat ca a uitat sa plateasca 500.000 de pasari comandate de una dintre firmele sale, Avicola Iasi. Pagubitii, doi fermieri din Botosani, spun ca datoria este de un milion de euro.

Doi botosaneni au crezut ca dau lovitura cand au intrat in afaceri cu Gigi Becali, unul dintre cei mai bogati romani, patron al clubului Steaua si totodata europarlamentar. La sfarsitul anului 2009, Dumitru Todireanu si Gica Onofrei, doi dintre marii crescatori de pasari din judetul Botosani, au livrat societatii Avicola Iasi, cumparata de cunoscutul miliardar, peste 500.000 de pui de carne.

Todireanu urma sa primeasca in baza contractului 2,4 milioane de lei, iar Onofrei 2,7 milione de lei. In mai 2010, societatea controlata de familia Becali a intrat insa in insolventa, iar acum botosanenii se afla la randul lor in pragul falimentului.

De un an de zile, cei doi oameni de afaceri incing telefoanele in incercarea de a ajunge la o intelegere cu latifundiarul din Pipera. Prin toamna mi-a raspuns la telefon in cele din urma, dupa zeci de apeluri. I-am spus ca ma executa bancile, ca pierd tot. Mi-a spus sec: «Mi-ati dat mie ceva personal? Nu va dau niciun leu». A inceput sa tipe si sa spuna ca si pe el l-au furat nepotii sai de la Avicola si nu are ce sa-mi faca”, a declarat Todireanu. Acesta detine o ferma de pasari la marginea orasului Botosani, in zona Catamarasti, iar bancile il ameninta cu executarea silita. Mi-a nenorocit familia acest om”, a mai spus Todireanu.

In aceeasi situatie este si Gica Onofrei, care se chinuieste sa supravietuiasca si sa faca fata datoriilor. Pagubit cu 2,7 milioane de lei, omul a ajuns in pragul disperarii. Se lauda la televizor ca are bani si este mare crestin… Este un fanfaron tepar Crestinismul nu inseamna sa-ti bati joc de oameni si sa-i aduci la sapa de lemn”, spune Onofrei. Acesta vrea sa-i mai transmita lui Becali ca il va avea pe constiinta daca nu-si achita datoria. Cei doi pagubiti sustin ca miliardarul ar fi premeditat refuzul de a plati si ca a mai prejudiciat si alti mici intreprinzatori din Moldova.

La doar sase ani de la preluarea fostei intreprinderi fruntase in industria de procesare a carnii, Avicola Iasi a intrat in procedura de insolventa. Faptul i-a surprins pe multi, inclusiv pe angajati, care sustineau la momentul respectiv ca falimentarea companiei ar fi fost intentionata, pe motiv ca Becali vrea sa vanda terenurile pe care erau amplasate halele de productie. Administrarea societatii aflate in insolventa a fost preluata de societatea Management Reorganizare Lichidare Iasi.

Salariatii, Fiscul, bancile si furnizorii de materie prima s-au inscris la masa creditorilor, in speranta ca-si vor putea obtine banii inapoi, suma totala a datoriilor ridicandu-se la aproximativ 14 milioane de euro. Numai banii datorati angajatilor pentru plata salariilor insumeaza 270.000 de euro.

Pe lista creditorilor de la Avicola Iasi s-au inscris insa si datornici-surpriza. Astfel, Fotbal Club Steaua Bucuresti sau Partidul Noua Generatie, ambele controlate de Becali, cereau impreuna peste 230.000 de lei.
Contactat telefonic, miliardarul a refuzat sa dea vreo explicatie despre situatia societatii pe care a detinut-o, in termeni care nu pot fi reprodusi in ziar.

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...