Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Global Meat News: Bravcod a cumpărat Galli Gallo pentru 20 de milioane de euro

Autor: Maria Demetriadluni, 27 august, 2018

Compania românească Bravcod a achiziționat activele companiei Galli Gallo, cel mai mare producător de carne de curcă din România, care a intrat în faliment, într-o tranzacție în valoare de 20 de milioane de euro. Un plan de reorganizare aprobat de creditorii companiei va permite companiei Galli Gallo să își mențină prezența mărcii sale de carne, Peneș, pe piața românească a cărnii, informează Global Meat News.

 

Tranzacția a fost finalizată recent de către Grupul CITR din România, specialist în procesele de reorganizare, restructurare și investiții, care a acționat ca administrator judiciar al Galli Gallo. Compania din București a fost responsabilă de implementarea unui plan de reorganizare a producătorului de carne de curcă. CEC Bank a acționat ca principal creditor al tranzacției.

 

Planul de reorganizare

 

„CEC Bank se definește ca un susținător activ al proiectelor românești care, prin natura lor, contribuie la dezvoltarea economică și la crearea și menținerea locurilor de muncă. Peneș este un brand puternic în care credem și care va continua să existe, datorită unei un plan eficient de reorganizare a lui Galli Gallo „, a declarat Radu Grațian Ghețea, președintele CEC Bank, citat într-o declarație a Grupului CITR.

 

Galli Gallo și-a înregistrat falimentul împreună cu alte două companii care au făcut parte din grupul Avicola Codlea & Partners SRL și Broilerom SRL, în septembrie 2013.

 

Cu sediul în Brașov, în regiunea centrală a țării, Galli Gallo a declarat că a operat un abator modern de curcani, având o capacitate de aproximativ 48.000 tone (t) pe an și acoperind o suprafață de aproximativ 6.000 mp. Facilitatea a fost lansată în august 2010, iar construcția sa face parte din programul de investiții de 22 milioane de euro al companiei Galli Gallo, care a permis companiei românești să dezvolte ferme de curcan, capacități de distribuție și facilități de logistică, potrivit datelor furnizate de producătorul de carne de curcă.

 

Fermele companiei sunt situate în Codlea și Sighișoara, de asemenea, în regiunea centrală a țării, după cum arată datele de la Galli Gallo. Pe lângă carnea achiziționată din fermele proprii ale firmei, Galli Gallo are parteneriate cu alte ferme din județul Brașov. Acest lucru îi permite să producă suplimentar 4000 de carne de curcan pe an.

 

Cea mai recentă mișcare vine pe fondul creșterii consumului de carne al țării. Tendința pozitivă a fost susținută de decizia guvernului din 2015 de a reduce taxa pe valoarea adăugată (TVA) la carne de la 24% la 9%, după cum arată operatorii din industria cărnii din România.

Vascar lansează platforma Alege Natural, Fără E-uri
Autor: meatmilk  /   miercuri, 1 august 2018

(Comunicat) Vascar, unuldintre principalii producători de preparate din carne și conserve, anunță lansarea platformei Alege Natural, Fără E-uri, care cuprinde produse din carne cu ingrediente 100% naturale.   În urma unui studiu de piață intern realizat de către Vascar la începutul acestui an, 83% dintre consumatori au...

În S1 2018, afacerile Grupului Agricola au crescut cu 13%
Autor: meatmilk  /   miercuri, 25 iulie 2018

(Comunicat) Dacă în primele 6 luni ale anului 2017, înregistra o creștere de 6% față de anul precedent, în prima jumătate a anului 2018, Grupul de firme AGRICOLA și-a dublat dinamica și înregistrează o creștere a cifrei de afaceri de 13% față de perioada similară a anului trecut, ajungând la 358,235 milioane...