Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Global Meat News: Lupta globală împotriva PPA se întețește

Autor: Maria Demetriadjoi, 13 septembrie, 2018

China, România și Republica Moldova au raportat cazuri confirmate de PPA în ultimele săptămâni, ceea ce a determinat alte țări importante de prelucrare a cărnii să acționeze.

 

Deși este inofensiv pentru oameni, un caz confirmat de ASF înseamnă că întregul șeptel trebuie să fie distrus, cu costuri semnificative pentru producător și cu costuri mai mari pentru reputația industriei interne a acestei națiuni. Doar săptămâna trecută, un incident în China a însemnat că producția la o singură fermă a trebuit să fie oprită temporar, în timp ce animalele în cauză au fost eliminate.

 

În Marea Britanie, Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale este în alertă pentru orice incidență a PPA, în special cele care CU se lovesc țările din Europa continentală. Dovada că informarea este esențială, se mențin părțile relevante la zi, cu privire la orice întâmplări legate de epidemie, precum și emiterea de recomandări privind cele mai bune practici.

 

Din motive întemeiate, directorul executiv al Asociației Naționale a Păsărilor (NPA), Zoe Davies, a explicat ce este în joc. „Sănătatea porcilor noștri este fundamental importantă pentru sectoru”, a spus ea. „Un focar de boală notificat nu numai că va duce la pierderea multor porci și va anihila piața de export, dar va avea un impact semnificativ asupra nenumăratelor familii, personalului, afacerilor locale și turismului pentru luni și ani de zile”.

 

De aceea, Agenția britanică pentru sănătatea animalelor (APHA), și-a concentrat acțiunile asupra problemei deșeurilor sau a produselor din carne pentru porci și pe modul în care acestea pot introduce și răspândi boala la animale.

 

Între timp, în SUA, principalele organisme comerciale din industria de carne de porc colaborează pentru a examina modul în care se poate răspândi PPA. Acest grup de acțiune a analizat lanțul alimentar în furaj și modul în care acesta ar putea călători de la o țară la alta.

 

Deși nu este posibil ca fiecare porție de hrană să fie examinată pentru PPA, au fost detaliate câteva întrebări sensibile pentru fermierii de carne de porc despre lanțul de aprovizionare. Un analist american a estimat că sectorul ar putea suporta pierderi de până la 8 miliarde dolari în primul an, după ce un caz de PPA este confirmat, deci, aceste preocupări sunt cu siguranță justificate.

 

Poate că acesta este un subiect tabu, în prezent, în SUA, dar o propunere pe care grupul de acțiune al industriei de carne de porc a prezentat-o, este construirea unui zid. Președintele Trump poate să fi venit cu ideea, dar, iată, Danemarca și Polonia au trecut la acțiune în acest sens.

 

Ambele țări se bazează pe industria de carne de porc și, în special în cazul Danemarcei, ar fi catastrofală dacă ar fi lovită de PPA. Polonia a construit o industrie de carne formidabilă, iar PPA ar da-o înapoi cu zeci de ani. Danemarca este, evident, mai stabilă ca producător de carne de porc, dar PPA ar fi un regres masiv pentru una dintre industriile sale primare, creșterea porcilor, care se ridică la 15 miliarde de euro sterline pe an.

 

Una dintre căile sugerate pentru a proteja această industrie a fost de a construi un gard la graniță, precum și majorarea amenzilor pentru încălcări care ar putea duce la intrarea PPA în Danemarca. Polonia a avut aceeași idee și deja pune planuri în mișcare pentru a ridica un gard. Cu toate acestea, unii experți din industrie afirmă că PPA va ajunge în aceste țări în cca patru ani, notează Global Meat News.

FAO: Priorități de Food Security în perioada 2018-2027
Autor: meatmilk  /   luni, 9 iulie 2018

(Comunicat) Producția agricolă globală crește constant în cazul majorității produselor de bază, atingând niveluri record în anul 2017 pentru majoritatea cerealelor, tipurilor de carne, produselor lactate și pește, în timp ce nivelurile stocurilor de cereale au urcat la maxim, conform unui raport anual de la Organizația pentru...

Tratate care vor globaliza piața cărnii și a laptelui
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 29 iunie 2018

În ciuda unor accente protecționiste, pe care le apreciem a fi de moment, aproape neluate în seamă pe plan intern, la nivel mondial se negociază de zor globalizarea secorului agro-alimentar. Motorul acestor negocieri este Uniunea Europeană, care își deschide și mai mult porțile pentru importurile de materii-prime, în special, din zone...