Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Gold Corporation construiește un abator şi o fabrică de industrializare a cărnii

Autor: Ilie Stoianmarți, 27 august, 2013

Prefectul județului Alba, Gheorghe Feneşer i-a solicitat ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, ca în obţinerea avizelor şi autorizaţiilor de către Compania Roşia Montană Gold Corporation să se ţină seama (specificându-se în caietul de sarcini) de obligativitatea investitorului de a se implica în realizarea a 3 obiective: un abator şi o fabrică de industrializarea cărnii; o fabrică de industrializarea laptelui; un centru de achiziţie şi prelucrare a fructelor de pădure,scrie www.agrointel.ro.
Valoarea celor 3 investiţii se va ridica la 6 – 7 milioane de euro, fiind create alte 150 – 200 de locuri de muncă, pe lângă cele din sectorul minier.
„Am venit cu această propunere pentru că, de mulţi ani, în Apuseni e nevoie de un abator deoarece localnicii nu au unde să predea animalele pentru sacrificare. Trebuie să avem în vedere că odată cu demararea proiectului minier, Roşia Montană şi zonele vecine vor atrage numeroşi turişti, iar toate restaurantele şi pensiunile din zonă se vor aproviziona cu mezeluri, carne şi alte produse direct de la producător, fără a mai fi nevoie ca cei implicaţi în turism să facă nenumărate drumuri la Alba Iulia, parcurgând aproape 200 km dus-întors. Regiunea are un potenţial zootehnic ridicat şi el trebuie valorificat”, a explicat prefectul Feneşer. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...