Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Grasimi alimentare germane, contaminate cu dioxina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Analize efectuate grasimilor alimentare produse de grupul german Harles und Jentzsch in landul Schleswig-Holstein au confirmat contaminarea cu dioxina, a explicat pentru AFP Ministerul german regional al Agriculturii.

Noua esantioane din cele 20 analizate au indicat cantitati de dioxina superioare, chiar foarte mari, fata de norma autorizata, a indicat ministerul acestui stat din nordul Germaniei, in care compania Harles und Jentzsch isi are sediul. Din cauza acestei contaminari, grasimile sunt improprii consumului, a subliniat ministerul, adaugand ca – momentan – originea contaminarii este necunoscuta.

Potrivit guvernului german, pana la 150.000 de tone de furaje destinate crescatoriilor de pasari si animale ar fi putut fi contaminate. Circa 1.200 de crescatorii de pui, curcani si porci, aflate in cea mai mare parte in nordul Germaniei, si-au suspendat livrarile intrucat animalele si pasarile lor au absorbit aceste furaje.

O rata de dioxina superioara normelor fusese identificata deja in oua si indepartarea oualor contaminate a fost facuta la sfarsitul lunii decembrie de Germania. Alerta viza initial doua landuri germane, dar alte 11 sunt afectate in prezent, intre care Hessa /centru/ si regiunea Rhenania-Palatinat /vest/.

Autoritatile germane au informat saptamana trecuta Comisia Europeana si pe partenerii lor despre exportul in Olanda a 136.000 de oua, adica noua tone, provenite din exploatarile germane in care a fost constatata contaminarea. Indepartarea oualor se face, de asemenea, in Marea Britanie. Aceasta tara a fost informata despre livrarea in decembrie a produselor transformate pe baza de oua potential contaminate, a anuntat Comisia Europeana.

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...