Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Grâul furajer din UE ar putea genera o scădere a vânzărilor de porumb, în Asia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 27 august, 2014

Importatorii de furaje din Asia se aşteaptă la un aflux de grâu furejer ieftin din Ucraina şi Franţa în condiţiile în care precipitaţiile bogate au afectat calitatea producţiei, mare parte fiind bună doar pentru consumul animalelor. Coreea de Sud, Thailanda şi insulele Filipine vor alege, cel mai probabil, să importe grâu în locul porumbului furajer, mişcare ce va pune şi mai multă presiune pe preţuri care sunt deja la minimul ultimilor patru ani pe fondul unor producţii record în Statele Unite ale Americii.

Precipitaţiile extrem de bogate dinaintea începerii campaniei de treierat din Franţa, Ucraina dar şi alte zone din Europa au afectat serios calitatea cerealelor. Deşi încă nu sunt disponibile toate datele privind calitatea producţiei din Franţa, raportele de până acum au arătat că există probleme serioase cu privire la calitatea recoltelor. Producţia de grâu furajer din Vestul Europei şi regiunile de la Marea Neagră ar putea atinge nivelul de 75 milioane de tone, cu aproximativ 13 milioane de tone peste nivelul de anul trecut, estimează un analist de la o firmă din Melbourne.

Totuşi aceasta este o veste proastă pentru producătorii de porumb sau alte furaje care ar putea asista la o prăbuşire a cererii. Chiar şi zootehniştii din Europa ar putea folosi alte 3 milioane de tone de grâu în hrănirea animalelor în acest an, reducând astdel dependenţa de porumbul de import, susţin traderi citaţi de Reuters.
Analiştii estimează o scădere a preţurilor la nivel global şi pentru grâul de morărit pe fondul producţiei ridicate, ceea ce înseamnă o ieftinire şi mai mare grâului furajer. Exportatorii din Ucraina vor fi mai agresivi în politica de preţ comparativ cu celelalte state riverane Mării Negre în condiţiile în care ţara se confruntă cu serioase probleme financiare spre deosebire de fermierii din vestul Europei.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...