Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Graul s-a tranzactionat la un pret mai mic in luna februarie, la bursa din chicago

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Contractele la termen pentru grau au scazut luni, la bursa din Chicago, in urma marcarii profiturilor de catre investitori si au inregistrat in februarie primul declidin ultimele trei luni, ca efect al imbunatatirii conditiilor meteorologice in China, tara afectata de seceta, informeaza Mediafax.

Problemele geopolitice din Orientul Mijlociu au ramas in atentia investitorilor, care au inceput sa se retraga de pe piata cerealelor de la jumatatea acestei luni, iar cotatiile de luni au fost influentate si de informatiile privind revenirea ploilor in nordul, centrul si nord-estul Chinei.

Ieri la ora 16:57 GMT, pretul graului cu livrare in luna mai era in scadere cu 2 centi, la 8,08 dolari pe busel (299.25 dolari/tona), dar pretul porumbului a urcat cu 3 centi, la 7,25 dolari pe busel (268.51 dolari/tona). Cotatia pentru soia a coborat la 13,66 dolari pe busel (505,9a dolari/tona).

In Romania, potrivit datelor publicate de MADR, pretul graului era in luna februarie de 317,88 dolari pe tona, FOB Constanta, iar pretul porumbului 305,70 dolari pe tona, in aceleasi conditii.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...