Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Graul s-a tranzactionat la un pret mai mic in luna februarie, la bursa din chicago

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Contractele la termen pentru grau au scazut luni, la bursa din Chicago, in urma marcarii profiturilor de catre investitori si au inregistrat in februarie primul declidin ultimele trei luni, ca efect al imbunatatirii conditiilor meteorologice in China, tara afectata de seceta, informeaza Mediafax.

Problemele geopolitice din Orientul Mijlociu au ramas in atentia investitorilor, care au inceput sa se retraga de pe piata cerealelor de la jumatatea acestei luni, iar cotatiile de luni au fost influentate si de informatiile privind revenirea ploilor in nordul, centrul si nord-estul Chinei.

Ieri la ora 16:57 GMT, pretul graului cu livrare in luna mai era in scadere cu 2 centi, la 8,08 dolari pe busel (299.25 dolari/tona), dar pretul porumbului a urcat cu 3 centi, la 7,25 dolari pe busel (268.51 dolari/tona). Cotatia pentru soia a coborat la 13,66 dolari pe busel (505,9a dolari/tona).

In Romania, potrivit datelor publicate de MADR, pretul graului era in luna februarie de 317,88 dolari pe tona, FOB Constanta, iar pretul porumbului 305,70 dolari pe tona, in aceleasi conditii.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...