Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Graul s-a tranzactionat la un pret mai mic in luna februarie, la bursa din chicago

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Contractele la termen pentru grau au scazut luni, la bursa din Chicago, in urma marcarii profiturilor de catre investitori si au inregistrat in februarie primul declidin ultimele trei luni, ca efect al imbunatatirii conditiilor meteorologice in China, tara afectata de seceta, informeaza Mediafax.

Problemele geopolitice din Orientul Mijlociu au ramas in atentia investitorilor, care au inceput sa se retraga de pe piata cerealelor de la jumatatea acestei luni, iar cotatiile de luni au fost influentate si de informatiile privind revenirea ploilor in nordul, centrul si nord-estul Chinei.

Ieri la ora 16:57 GMT, pretul graului cu livrare in luna mai era in scadere cu 2 centi, la 8,08 dolari pe busel (299.25 dolari/tona), dar pretul porumbului a urcat cu 3 centi, la 7,25 dolari pe busel (268.51 dolari/tona). Cotatia pentru soia a coborat la 13,66 dolari pe busel (505,9a dolari/tona).

In Romania, potrivit datelor publicate de MADR, pretul graului era in luna februarie de 317,88 dolari pe tona, FOB Constanta, iar pretul porumbului 305,70 dolari pe tona, in aceleasi conditii.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...