Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Graul si porumbul ating noi maxime ale ultimilor doi ani si jumatate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Stocurile mondiale de porumb au coborat la cel mai scazut nivel din ultimii 15 ani, potrivit estimarilor revizuite miercuri de Ministerul Agriculturii din SUA (USDA), prognoza fiind modificata in urma secetei din America de Sud si a inundatiilor din Australia, releva cea mai recenta analiza a casa de brokeraj X-Trade Brokers. In opinia USDA, si recolta de porumb din SUA va fi mai redusa.

Analiza X-Trade Brokers releva ca rezervele americane de soia ar putea ajunge la final de august la cel mai scazut nivel din ultimele trei decenii, iar seceta din provinciile chineze care conteaza in productia de grau in China accelereaza nevoia tarii pentru importuri. „Porumbul s-a apreciat cu peste 3,4%, atingand 7 dolari/busel, nivel pe care l-am putut observa ultima oara in iulie 2008. Maximul atins de porumb in varful bulei speculative din 2008 a fost de 7,78 dolari/busel. Fata de minimele atinse in iunie 2010, porumbul a crescut cu 94%. Graul a reactionat de asemenea pozitiv, fiind corelat cu dinamica pretului porumbului, ajungand la o crestere de 1,8% in sedinta de miercuri”, se mentioneaza in analiza.

Desi preturile sunt inca sub cele atinse in vara lui 2008, generand proteste masive in tarile sarace in acel an, nivelurile curente nu sunt deloc confortabile. Evenimentele din Tunisia si Egipt au fost inflamate de scumpirea produselor alimentare de baza, iar panica a determinat guvernele din Maroc si Algeria sa comande cantitati importante de grane pentru a calma tensiunile care se acumuleaza, periclitandu-le pozitia. Fenomenul a determinat marirea primei platite pentru graul tranzactionat la Paris, livrabil intr-o perioada mai scurta, fata de pretul celui tranzactionat in Chicago.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...