Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Graul si porumbul ating noi maxime ale ultimilor doi ani si jumatate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Stocurile mondiale de porumb au coborat la cel mai scazut nivel din ultimii 15 ani, potrivit estimarilor revizuite miercuri de Ministerul Agriculturii din SUA (USDA), prognoza fiind modificata in urma secetei din America de Sud si a inundatiilor din Australia, releva cea mai recenta analiza a casa de brokeraj X-Trade Brokers. In opinia USDA, si recolta de porumb din SUA va fi mai redusa.

Analiza X-Trade Brokers releva ca rezervele americane de soia ar putea ajunge la final de august la cel mai scazut nivel din ultimele trei decenii, iar seceta din provinciile chineze care conteaza in productia de grau in China accelereaza nevoia tarii pentru importuri. „Porumbul s-a apreciat cu peste 3,4%, atingand 7 dolari/busel, nivel pe care l-am putut observa ultima oara in iulie 2008. Maximul atins de porumb in varful bulei speculative din 2008 a fost de 7,78 dolari/busel. Fata de minimele atinse in iunie 2010, porumbul a crescut cu 94%. Graul a reactionat de asemenea pozitiv, fiind corelat cu dinamica pretului porumbului, ajungand la o crestere de 1,8% in sedinta de miercuri”, se mentioneaza in analiza.

Desi preturile sunt inca sub cele atinse in vara lui 2008, generand proteste masive in tarile sarace in acel an, nivelurile curente nu sunt deloc confortabile. Evenimentele din Tunisia si Egipt au fost inflamate de scumpirea produselor alimentare de baza, iar panica a determinat guvernele din Maroc si Algeria sa comande cantitati importante de grane pentru a calma tensiunile care se acumuleaza, periclitandu-le pozitia. Fenomenul a determinat marirea primei platite pentru graul tranzactionat la Paris, livrabil intr-o perioada mai scurta, fata de pretul celui tranzactionat in Chicago.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...