Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Green Group a deschis o fabrică de reciclare a ambalajelor de sticlă

Autor: Meat MIlkvineri, 6 decembrie, 2013

Green Group, unul dintre cei mai importanti investitori in industria verde din Romania, a inaugurat  GreenGlass Recycling, o fabrica moderna de reciclare a deseurilor din sticla, in urma unei investitii de 4 milioane de euro. Aceasta are o capacitate anuala de peste 110.000 de tone de sticla si poate procesa toate deseurile de sticla din Bucuresti in doar 7 zile.

GreenGlass Recycling este situata in proximitatea Bucurestiului, pe fosta platforma industriala Danubiana. Fabrica transforma deseurile de sticla in granule de puritate foarte mare (99,99%), ce sunt folosite mai departe in procesul industrial de fabricare a sticlelor noi.
Folosind sticla provenita de la societatile de salubritate, din industria de constructii si auto, din sistemul HoReCa, de la statii de sortare municipale a deseurilor si de la colectori autorizati, GreenGlass contribuie direct la reducerea cantitatii de deseuri din sticla care ajunge la gropile de gunoi. Reprezentantii GreenGlass estimeaza ca fabrica poate procesa toate deseurile de sticla din Bucuresti in doar 7 zile, noteaza Revista Piata.

„In Romania, cantitatea monitorizata de sticla pusa anual pe piata sub forma ambalajelor este de aproximativ 200.000 de tone, la care se adauga o cantitate nemonitorizata de peste 300.000 de tone de sticla plata folosita in constructii, precum si cantitati importante de sticla provenita din industria auto. Vorbim de un material din ce in ce mai folosit in diverse industrii, dar care a ramas pe ultimul loc in ceea ce priveste reciclarea, desi avem obiective stricte de gestionare a acestui tip de deseu”,  a declarat Constantin Damov, co-fondator GreenGlass Recycling.

Obiectivul de reciclare a deseurilor de ambalaje de sticla pentru Romania ca stat membru al UE este de 60% din cantitatea pusa  pe piata, incepand cu anul 2012. In primul an de functionare, reprezentantii GreenGlass estimeaza ca fabrica va procesa peste 30.000 de tone de sticla, urmate de o crestere anuala de 15.000 de tone, pana la atingerea capacitatii maxime.

Green Glass este parte din Green Group, alaturi de firmele GreenTech (primul reciclator integrat de PET), GreenFiber Interna?ional (producator de fibra sintetica si banda PET), GreenWEEE International (unitate de tratare a deseurilor electrice si electronice) si GreenLamp Reciclare (singurul reciclator din Romania care trateaza echipamentele de iluminat uzate).(Mai multe, pe www.rev-piata.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...