Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

Greenline a pus în funcțiune o capacitate de biogaz de 8,5 MW

Autor: meatmilkmiercuri, 5 iulie, 2017

(Comunicat) Fabrica de biogaz din Vettin, aflată în municipiul Groß Pankow, a intrat în exploatare în mod regulat în aprilie 2017. Biroul de planificare Greenline, din Flensburg, este planificatorul general al instalației folosind materiale de intrare cum ar fi: gunoiul de grajd, gunoiul solid și silozul de porumb. Uzina de biogaz de 8,5 megawați este operată de divizia de biogaz a antreprenorilor tehnici Osters & Voss de la Wittenberge din districtul Prignitz.

 

Bazându-se pe vechea uzină de biogaz, de 800 kilowați, unitatea a fost extinsă și se concentrează în principal pe o combinație de bălegar provenit de la bovine și culturi energetice. Biogazul brut este transformat în gaz bio natural, utilizând procesele de spălare fiziologice și apoi alimentat în rețeaua regională de gaze naturale a companiei de utilități din Brandenburg, E.ON-E.DIS.

 

În ansamblu, instalația extinsă procesează acum aproximativ 70.000 de tone de reziduu biologic animal, 50.000 de tone de siloz de porumb și 7.000 de tone de gunoi de grajd solid. La rândul lor, din aceste materiale generează aproximativ 75 de milioane de kilowați-oră de gaz și căldură. În termeni reali, acest volum furnizează căldură și energie electrică la aproximativ 16.000 de gospodării.

 

În acest scop, au fost instalate trei fermentatoare principale și două fermentatoare secundare cu un volum de fermentare de aproximativ 23.000 de metri cubi, în total, la o stație de biogaz și șase depozite de digestat cu o capacitate de depozitare de aproximativ 42.000 de metri cubi. O conductă de pompare cu dimensiunea de aprox. Lungimea de doi kilometri asigură transportul eficient și ecologic al substraturilor, iar nămolul este livrat de o fermă de produse lactate direct la instalația de biogaz.

 

”Cu această structură, uzina de biogaz se numără printre cele mai mari din Germania în ceea ce privește volumul rezervorului și producția de gaze, stabilind în special criterii funcționale și operaționale”, subliniază directorul general al Greenline, Frank Nielsen.

 

”Producția de înaltă calitate, costurile de producție scăzute și cele operaționale și un grad înalt de automatizare în proiectele noi de construcție și flexibilizare ajută la stabilirea producției de biogaz ca alternativă energetică standard pe piața surselor regenerabile de energie,” adaugă Nielsen.

 

În special, datorită celui mai recent amendament EEG și condițiilor-cadru modificate pentru aprobare, conceptele eficiente de planificare și costurile reduse ale clădirilor sunt fundamentale pentru șansele de realizare a proiectelor de biogaz. În plus, instalațiile de deșeuri pentru piețele străine cu certificate de CO2 devin din ce în ce mai importante. Astfel, generarea competitivă a kWh pe toată perioada de funcționare joacă un rol decisiv.

Un an până la Brexit. Care sunt perspectivele pentru sectorul cărnii?
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 aprilie 2018

La 29 martie a început numărătoarea inversă a celor 365 de zile, până la plecarea Regatului Unit din Uniunea Europeană și se pare că timpul este, într-adevăr, esențial pentru sectorul cărnii.   Marcând începutul ultimului an în Piața Comună, premierul britanic Theresa May a promis că Marea Britanie va deveni...

Cehia și-a certificat Șunca de Praga drept produs STG
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 martie 2018

(Comunicat) Comisia Europeană a aprobat cererea de înregistrare a "Pražská šunka" în Registrul specializărilor tradiționale garantate (GTS-STG).   "Pražská šunka" (Sunca Praga) este o șuncă făcută din părți de picioare de porc, fierte și afumate. Încă de la început, fabricarea produsului s-a bazat pe selecția...