Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Greenpeace cere scăderea producției de lapte și carne

Autor: Nora Marinmiercuri, 14 martie, 2018

Ca și când n-ar avea altă treabă mai bună de făcut, Greenpeace a lansat la începutul săptămânii un manifest prin care cere scăderea activităților din fermele de lapte, diminuarea producției de lapte și scăderea consumului de lactate, zice-se, ”pentru o planetă mai sănătoasă”.

 

Ca răspuns la manifestul Greenpeace, care urmărește reducerea producției și consumului de lactate, International Dairy Federation-IDF declară că industria se ocupă deja de reducerea impactului asupra mediului.

 

Conform Greenpeace, producția și consumul global de produse lactate și de carne trebuie reduse la jumătate, până în 2050, pentru a evita schimbările climatice periculoase și pentru a menține Acordul de la Paris. Dacă este lăsată necontrolată, potrivit raportului, zootehnia este proiectată să producă 52% din emisiile globale de gaze cu efect de seră în deceniile următoare, 70% din care vor proveni din carne și lactate.

 

Bunny McDiarmid, directorul executiv al Greenpeace International, a declarat că guvernele continuă să susțină operațiunile masive de carne și lactate”, ducând la consumul de carne din ce în ce mai mare, punând în pericol sănătatea copiilor noștri și sănătatea copiilor noștri. În schimb, acestea ar trebui să sprijine creșterea numărului de agricultori care se deplasează spre producția ecologică de alimente sănătoase și să ajute oamenii să acceseze alimente sănătoase pe bază de plante „.

 

„O mișcare globală nouă și diversificată este în creștere: ne este ”foame” de o modalitate mai bună de a mânca și a produce alimente care se potrivește cu noi înșine și cu mediul”, a spus McDiarmid. „Împreună, putem slăbi aderența agriculturii animalelor industriale asupra sistemului nostru alimentar și să construim o lume mai sănătoasă pentru generația noastră și pentru următoarea”.

 

IDF indică reducerea impactului asupra mediului

 

Cu toate acestea, Caroline Emond, director executiv al IDF, a declarat: „Sectorul mondial al produselor lactate se angajează să își reducă amprenta asupra mediului, dar trebuie remarcat faptul că și contribuția globală a producției globale de lapte și prelucrarea și transportul până la emisiile totale de gaze cu efect de seră, este estimată la 2,7%, potrivit datelor organizației „Alimentație și Agricultură”.

 

„În întreaga lume, există o multitudine de lucrări tehnice și științifice importante din industrie, care se desfășoară pentru a reduce impactul asupra mediului. Sectorul produselor lactate s-a angajat, de asemenea, în inițiative-cheie, precum Declarația privind produsele lactate din Rotterdam și Cadrul de sustenabilitate a produselor lactate.” Emond a adăugat că Declarația privind produsele lactate de la Rotterdam urmărește să reitereze abordarea integrată pe care sectorul produselor lactate o are pentru dezvoltarea durabilă a produselor lactate și generarea de beneficii sociale, economice și de mediu pentru oameni și planetă.

 

Cadrul de sustenabilitate a produselor lactate a fost dezvoltat pentru a oferi obiective globale și alinierea acțiunilor sectorului la nivel global pe calea spre durabilitate, a spus ea: „Producția alimentară în toate formele are un anumit impact asupra mediului, dar acest lucru ar trebui privit în contextul furnizării de beneficii pentru sănătatea publică, securitatea alimentară, ocuparea forței de muncă și administrarea animalelor”, a spus Emond.

 

„Părțile interesate din agricultură, industrie, mediul academic și guvernul lucrează în colaborare pentru a identifica intervenții practice și durabile pentru a minimiza impactul asupra mediului al produselor lactate și pentru a se asigura că consumatorii de pe tot globul continuă să fie hrăniți cu produse lactate sigure, durabile și nutritive acum și în viitor.”

 

Cu toate acestea, Pete Smith, fostul autor de conducere pentru Grupul Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC), nu este de acord, spunând că nevoia de a reduce cererea pentru produsele zootehnice este acum o viziune științifică. „Numai o scădere semnificativă a consumului de carne și lapte ne va permite să livrăm un sistem alimentar potrivit pentru viitor – în beneficiul oamenilor și al planetei ca întreg”, a spus Smith.

 

„Producerea aceluiași amestec de alimente pe care le consumăm acum, chiar dacă am face acest lucru mai durabil, nu poate duce la reducerea impactului asupra mediului pe care trebuie să-l protejăm planeta pentru copiii noștri și pentru copiii lor”, notează Dairy Reporter.

C.E. invită la dialog pe tema diminuării risipei de alimente
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 februarie 2018

(Comunicat) In prezent Comisia Europeană are în vedere domeniul de aplicare a noii propuneri de promovare a economiei circulare, care prevede inclusiv acțiuni de prevenire și combatere a risipei alimentare.   Reprezentanții MADR sunt membri în cadrul grupului de lucru ”EU Platform on Food Losses and Food Waste” – platformă...

Parlamentul European a schimbat Normele privind comerțul on-line și off-line!
Autor: Nora Marin  /   vineri, 23 februarie 2018

Comisia pentru Piața internă și Protecția Consumatorilor a Parlamentului European (IMCO), a votat în adta de 22 februarie cu privire la ”Armonizarea normelor privind garanțiile și contractele de consum pentru vânzarea online și offline a bunurilor”.   Textul IMCO reflectă un compromis politic și armonizează durata...