Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Greutatea animalelor si pasarilor destinate sacrificarii pentru consum

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Greutatea animalelor si pasarilor destinate sacrificarii pentru consum a scazut cu 9,6%, respectiv 138.000 tone in anul 2010 comparativ cu anul precedent.

Scaderile au provenit de la bovine, cu -22,3%, de la pasari cu -8,8%, de la porcine cu -5,5% si de la ovine si caprine cu -3,8%. In acelasi timp, productia totala de lapte a fost cu 12,9% mai mica, cea de lana a scazut cu 8,5% iar productia totala de oua s-a redus cu 0,2%.

In anul 2010, comparativ cu anul 2009, structura pe sortimente a productiei de carne a inregistrat urmatoarele fenomene: a crescut ponderea productiei de carne de porcine (+1,9 puncte procentuale), de ovine si caprine (+0,4 puncte procentuale), de pasare (+0.3 puncte procentuale) si a scazut ponderea productiei de carne de bovine (-2,6 puncte procentuale).(Biroul de Presa al INS)

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...