Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Greutatea animalelor si pasarilor destinate sacrificarii pentru consum

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Greutatea animalelor si pasarilor destinate sacrificarii pentru consum a scazut cu 9,6%, respectiv 138.000 tone in anul 2010 comparativ cu anul precedent.

Scaderile au provenit de la bovine, cu -22,3%, de la pasari cu -8,8%, de la porcine cu -5,5% si de la ovine si caprine cu -3,8%. In acelasi timp, productia totala de lapte a fost cu 12,9% mai mica, cea de lana a scazut cu 8,5% iar productia totala de oua s-a redus cu 0,2%.

In anul 2010, comparativ cu anul 2009, structura pe sortimente a productiei de carne a inregistrat urmatoarele fenomene: a crescut ponderea productiei de carne de porcine (+1,9 puncte procentuale), de ovine si caprine (+0,4 puncte procentuale), de pasare (+0.3 puncte procentuale) si a scazut ponderea productiei de carne de bovine (-2,6 puncte procentuale).(Biroul de Presa al INS)

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...