Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Gripa aviară a costat SUA 390 milioane dolari

Autor: Aura Alexa Ioanmiercuri, 2 septembrie, 2015

Virusul gripei aviare a costat industria americană de păsări de carne de curte și ouă aproape 390 milioane dolari, din cauza scăderii exporturilor cu 14%, în prima jumătate a anului 2015, comparativ cu 2014, potrivit Globalmeatnews.com

 

Valoarea exporturilor de păsăride curte și de ouă din SUA a scăzut cu 2,4 miliarde, potrivit datelor furnizate de Serviciul agricol extern al SUA.

Virusul agripei aviare a dus la sacrificarea a 48 milioane păsări, în state precum Arkansas, California, Idaho, Indiana, Iowa, Kansas, Minnesota, Missouri, Montana, Nebraska, Dakota de Nord, Washington și Wisconsin. Cu toate acestea, nu au existat cazuri noi raportate, de peste 7 săptămâni.

 

Exporturile din carne de pasăre pentru ianuarie-iunie 2015 au scăzut cu 9%, la 1,84 milioane tone, în timp ce valoarea a scăzut cu15%, la 2,2 miliarde dolari. Exporturile pentru carne de pasăre pentru luna iunie au scăzut cu 14%, la 305.504 tone.

USAPEEC a declarat că impactul a mers dincolo de exporturi, deoarece nu s-a produs mai mult pe piața internă, ceea ce înseamnă prețuri mai mici, care se adaugă la pierderile deja existente. Volumele de export pentru piețele cheie pentru prima jumătate a anului au fost amestecate.

 

Mexic a scăzut cu 6%, la 330.963 tone, Taiwan, până la 52% (106.274 tone), Canada până la 22%, Hong Kong până la 49%, Cuba până la 71%, Guatemala până la 24% și Vietnam până la 78%.

Și exporturile pentru carnea de curcan au scăzut semnificativ. Primele cinci piețe din Mexic, Canada, Hong Kong, Japonia și Benin au reprezentat 77% din totalul volumelor de export, din care numai Mexicul a contabilizat o scădere cu 63%.

Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu, la Salonul Gourmets-Madrid
Autor: meatmilk  /   joi, 4 aprilie 2019

Două evenimente speciale dedicate Salamului de Sibiu IGP în cadrul programului „Enjoy! It's from Europe”, la ediția cu numărul 33 a Salon Gourmets   (Comunicat) Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) este prezentă în perioada 8-11 aprilie la Salon Gourmets 2019, în Madrid, în cadrul proiectului european de promovare...

Din cauza gripei aviare, Hong Kong a suspendat importul de păsări și produse avicole din Danemarca
Autor: meatmilk  /   joi, 28 martie 2019

Din cauza gripei aviare, Hong Kong a suspendat importurile de păsări de curte și de produse avicole, inclusiv ouă, provenite de la o companie din Danemarca, măsura intrând în vigoare imediat.   Centrul pentru Siguranța Alimentară (CFS) al Departamentului pentru igiena alimentară și de mediu a declarat că a luat decizia după...