Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Gripă aviară cu patogenitate redusă

Autor: Meat MIlkmarți, 11 martie, 2014

Gripa aviara descoperita recent in Olanda este o tulpina cu patogenitate redusa, conform Autoritatii pentru Siguranta Alimentelor si Produselor de Consum din tara.

Autoritatile veterinare din Olanda au raportat la sfarsitul lunii trecute descoperirea unui focar de gripa aviara la o ferma de pasari din tara. Testele PCR realizate de autoritati au confirmat ca tulpina descoperita este de serotipul H5, probabil de tipul H5N1.

Conform specialistilor OIE (Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor), exista variante H5N1 cu patogenitate redusa, dar virusul poate suferi mutatii si se poate transforma in variante cu patogenitate ridicata, drept pentru care intreg efectivul de pasari de la ferma incriminata (peste 40.000 de pasari) au fost distruse. De la aceasta descoperire nu s-au mai raportat alte focare. (Agrobroker)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...