Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Gripa aviara imbolnaveste cea mai mare regiune avicola a japoniei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cea mai mare regiune avicola a Japoniei este afectata de o epidemie de gripa aviara care a antrenat deja sacrificarea a peste 400.000 de pui in prefectura vecina Miyazaki, pe insula Kyushu, in sud-vestul arhipelagului nipon, a declarat un responsabil local, citat de AFP.

Autoritatile din Kagoshima au ordonat eliminarea a 8.600 de pui si au interzis deplasarea a 5,22 de milioane de pasari pe raza a 10 km in jurul unei ferme in care peste 200 de pui au fost gasiti morti.

In prefectura vecina, Miyazaki, doua crescatorii au fost afectate de virusul H5 de la inceputul anului si autoritatile au decis uciderea a 420.000 de pasari. Prefectura Kagoshima a produs in 2009 cea mai mare cantitate de carne de pui in Japonia, a indicat agentia de presa Jiji.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...