Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Gripa aviara in hong kong

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatile din Hong Kong au sacrificat aproape 20.000 de pasari, in ultimele trei saptamani, dupa ce virusul mortal H5N1 a fost descoperit in interiorul unei carcase de pui.

Conform publicatiei de profil Meat Proces, operatiunile de sacrificare au fost efectuate de catre Departamentul de Conservare Agricultura si Pescuit din Hong Kong (AFDC), cu ajutorul asociatiilor agricole, rezultand din aceasta actiune preventiva 19.451 pasari sacrificate: 15.569 pui, 1.950 fazani, 810 porumbei si 1.122 gaini matasoase(ouatoare asiatice de curte).

Pasarea infectata a fost descoperita intr-un supermarket, dar nu este clar inca daca e vorba de un pui broiller importat sau survenit dintr-o ferma locala. Pietele au fost inchise, urmand sa fie redeschise in baza certificatelor de igienizare si dezinfectie. AFDC a controlat toate cele 30 de ferme existente pe teritoriul Hong Kong, dar nu au fost descoperite anomalii. (TS)

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 258 de localități din 19 județe, cu un număr de 993 de focare (dintre care 12 în exploatații comerciale). În alte 3 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 365.412 porci afectați de boală și există 1.198 cazuri la mistreți. În...

15 martie, Ziua Internațională a Drepturilor Consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) Joi, 14 martie 2019, a avut loc conferinta de presa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, care se aniverseaza pe 15 Martie.   La conferinta au participat membrii conducerii ANPC: Marius Pirvu – Presedinte, Liliana Minca – Vicepresedinte,...