Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Gripa aviara in hong kong

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatile din Hong Kong au sacrificat aproape 20.000 de pasari, in ultimele trei saptamani, dupa ce virusul mortal H5N1 a fost descoperit in interiorul unei carcase de pui.

Conform publicatiei de profil Meat Proces, operatiunile de sacrificare au fost efectuate de catre Departamentul de Conservare Agricultura si Pescuit din Hong Kong (AFDC), cu ajutorul asociatiilor agricole, rezultand din aceasta actiune preventiva 19.451 pasari sacrificate: 15.569 pui, 1.950 fazani, 810 porumbei si 1.122 gaini matasoase(ouatoare asiatice de curte).

Pasarea infectata a fost descoperita intr-un supermarket, dar nu este clar inca daca e vorba de un pui broiller importat sau survenit dintr-o ferma locala. Pietele au fost inchise, urmand sa fie redeschise in baza certificatelor de igienizare si dezinfectie. AFDC a controlat toate cele 30 de ferme existente pe teritoriul Hong Kong, dar nu au fost descoperite anomalii. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...