Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Gripa h1n1 ar putea afecta relansarea economiei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Noua gripa, H1N1, ar putea afecta relansarea economiei mondiale, in pofida avansului burselor din ultima perioada, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), conform AFP. Potrivit oficialilor OMS, se va vedea un impact negativ asupra companiilor ca urmare a cresterii numarului de angajati care absenteaza de la serviciu. Efectul asupra economiei al virusului H1N1, cunoscut si sub denumirea de gripa porcina, este, insa, dificil de estimat cu precizie, a adaugat institutia. Pana in prezent, aproximativ 1.800 de persoane, din 170 de tari, au decedat din cauza gripei H1N1, potrivit celor mai recente date ale OMS. „In masura in care gravitatea gripei H1N1 ramane moderata, nu ne asteptam la un impact major asupra economiei.

Cea mai mare amenintare este rata ridicata a absenteismului (de la locul de munca – n.r.)”, a declarat purtatorul de cuvant al Fondului Monetar International, Simonetta Nardin. In opinia expertilor Bancii Mondiale (BM), gripa H1N1 ar putea determina o scadere a Produsului Intern Brut (PIB) mondial cu 0,7-4,8%, in functie de severitatea pandemiei, astfel ca la un PIB mondial de 55.000 de miliarde de dolari in 2009, gripa porcina ar putea costa intre 384 miliarde de dolari si 2.633 miliarde de dolari.

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...

Tendințe în utilizarea antioxidanților naturali în carne și produse din carne (II)
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 21 februarie 2018

Având în vedere interesul deosebit pentru tema utilizării antioxidanților naturali în carne și produsele din carne, continuăm publicarea studiului realizat de Yogesh Kumar, Deep Narayan Yadav, Tanbir Ahmad și Kairam Narsaiah, cercetători ai Institute of  Food Technologists din Birmingham, document care poartă titlul original ”Recent...