Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Gripa porcina, depistata in sua

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatile sanitare americane au solicitat vineri populatiei sa ia masuri de precautie in prezenta porcinelor dupa aparitia mai multor cazuri de gripa porcina la persoane care vizitasera targuri, anunta Mediafax, citat de Recolta.eu.

Dupa detectarea virusului in iulie 2011, 29 de cazuri au fost identificate dintre care 16 in ultimele trei saptamani. Relativ inofensiva – toate persoanele infectate si-au revenit usor si doar trei au fost spitalizate – aceasta gripa afecteaza mai ales copiii.

Virusul nu pare sa fi evoluat pana la punctul in care se transmite cu usurinta la om, insa contine o gena a gripei H1N1 care a afectat milioane de persoane in intreaga lume in 2009 si 2010.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...