Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Grupul ana si cornel investeste 10 mil. euro intr-o ferma de pui din valcea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Avicarvil, membra a grupului de firme Ana si Cornel, a finalizat prima faza a proiectului 'La Provincia, pui de casa', ce presupune o investitie totala de peste 10 mil. euro, a anuntat compania. Proiectul consta in crestrea puilor de carne in conditii de „ograda taraneasca”, dar in regim industrial.

Avicarvil se afla in judetul Valcea si a fost infiintata in 2008, cand grupul Ana si Cornel a preluat divizia Agro de la Oltchim. Planul achizitiei a prevazut investitii de peste 10 milioane de euro, cu o parte provenita din fonduri europene.

„Planul nostru prevede ca pana in 2013 sa ajungem la o productie anuala de 12.000 de tone de pui de casa, cifra ce ne indeptateste sa urcam in topul producatorilor din Romania. Ne dorim ca pana la acel moment, hrana acestor pui sa fie sustinuta integral de productia interna de furaje”, a declarat Iustin Paraschiv, proprietarul companiei, pentru daily business.ro.

Grupul de firme Ana si Cornel a incheiat 2009 cu o cifra de afaceri de aproximativ 150 milioane euro si are afaceri in domeniul agro-zootehnic, trading. Cea mai importanta companie a grupului este producatorul si retailerul Ana si Cornel, infiintat in 1994. Compania detine o retea proprie de 87 magazine in Valcea, Dolj, Gorj, Hunedoara, Olt, Prahova, Bucuresti, Ialomita, Vrancea, Bacau si alte judete. Grupul numara peste 2.000 de angajati la jumatatea lui 2010 si se afla in proprietatea familei Paraschiv. Alte companii membre in grup sunt: Carmistin, Ladrisi Grup, Pajo Holding si Avicarvil.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...