Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Grupul ana si cornel investeste 10 mil. euro intr-o ferma de pui din valcea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Avicarvil, membra a grupului de firme Ana si Cornel, a finalizat prima faza a proiectului 'La Provincia, pui de casa', ce presupune o investitie totala de peste 10 mil. euro, a anuntat compania. Proiectul consta in crestrea puilor de carne in conditii de „ograda taraneasca”, dar in regim industrial.

Avicarvil se afla in judetul Valcea si a fost infiintata in 2008, cand grupul Ana si Cornel a preluat divizia Agro de la Oltchim. Planul achizitiei a prevazut investitii de peste 10 milioane de euro, cu o parte provenita din fonduri europene.

„Planul nostru prevede ca pana in 2013 sa ajungem la o productie anuala de 12.000 de tone de pui de casa, cifra ce ne indeptateste sa urcam in topul producatorilor din Romania. Ne dorim ca pana la acel moment, hrana acestor pui sa fie sustinuta integral de productia interna de furaje”, a declarat Iustin Paraschiv, proprietarul companiei, pentru daily business.ro.

Grupul de firme Ana si Cornel a incheiat 2009 cu o cifra de afaceri de aproximativ 150 milioane euro si are afaceri in domeniul agro-zootehnic, trading. Cea mai importanta companie a grupului este producatorul si retailerul Ana si Cornel, infiintat in 1994. Compania detine o retea proprie de 87 magazine in Valcea, Dolj, Gorj, Hunedoara, Olt, Prahova, Bucuresti, Ialomita, Vrancea, Bacau si alte judete. Grupul numara peste 2.000 de angajati la jumatatea lui 2010 si se afla in proprietatea familei Paraschiv. Alte companii membre in grup sunt: Carmistin, Ladrisi Grup, Pajo Holding si Avicarvil.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...