Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Grupul smithfield a investit in romania peste 600 milioane dolari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Intr-un interviu acordat publicatiei de limba engleza The Diplomat, presedintele grupului Smithfield Romania, Bogdan Mihail, a vorbit despre rolul pe care il ocupa compania americana pe piata carnii de porc din tara noastra, informeaza Agroinfo.

In viitor, ne-am propus cresterea capacitatii de productie a fabricilor noastre si diversificarea gamei de produse. Aceasta crestere a capacitatii de productie este determinata de noile oportunitati de dezvoltare, care au aparut odata cu aprobarea Sistemului Canalizat de producere a carnii de porc in Romania, destinata pietei din Uniunea Europeana, a declarat Bogdan Mihail.

Domeniul principal de activitate al companiei Smithfield este cresterea porcinelor, productia de furaje, cumpararea si depozitarea cerealelor, firma fiind cel mai mare cumparator de cereale din Banat, cu peste 250.000 de tone de cereale achizitionate anual. Pana in prezent, investitiile Smithfield in Romania se ridica la 600 milioane de dolari, din care 500 milioane au fost investiti in divizia de ferme si 100 milioane dolari in unitatea de prelucrare.

Decizia initiala de a investi in agricultura romaneasca a fost influentata, pe de o parte, de traditia cresterii porcilor in partea de vest a tarii, si pe de alta parte, de potentialul agricol in privinta furnizarii de produse pe baza de cereale la nivel local, un necesar important in hrana animalelor, a precizat presedintele grupului.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...