Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Grupul smithfield a investit in romania peste 600 milioane dolari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Intr-un interviu acordat publicatiei de limba engleza The Diplomat, presedintele grupului Smithfield Romania, Bogdan Mihail, a vorbit despre rolul pe care il ocupa compania americana pe piata carnii de porc din tara noastra, informeaza Agroinfo.

In viitor, ne-am propus cresterea capacitatii de productie a fabricilor noastre si diversificarea gamei de produse. Aceasta crestere a capacitatii de productie este determinata de noile oportunitati de dezvoltare, care au aparut odata cu aprobarea Sistemului Canalizat de producere a carnii de porc in Romania, destinata pietei din Uniunea Europeana, a declarat Bogdan Mihail.

Domeniul principal de activitate al companiei Smithfield este cresterea porcinelor, productia de furaje, cumpararea si depozitarea cerealelor, firma fiind cel mai mare cumparator de cereale din Banat, cu peste 250.000 de tone de cereale achizitionate anual. Pana in prezent, investitiile Smithfield in Romania se ridica la 600 milioane de dolari, din care 500 milioane au fost investiti in divizia de ferme si 100 milioane dolari in unitatea de prelucrare.

Decizia initiala de a investi in agricultura romaneasca a fost influentata, pe de o parte, de traditia cresterii porcilor in partea de vest a tarii, si pe de alta parte, de potentialul agricol in privinta furnizarii de produse pe baza de cereale la nivel local, un necesar important in hrana animalelor, a precizat presedintele grupului.

Programul de sprijin pentru comercializarea lânii dă rezultate
Autor: meatmilk  /   luni, 19 martie 2018

(Comunicat MADR) Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lanii se inregistreaza in judetele Sibiu si Constanta,  care au colectat o cantitate de lana de peste 1500 de tone,...

Apelul oamenilor de afaceri către Doamna Prim Ministru Viorica Dăncilă
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 martie 2018

(Comunicat) Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), inițiativă a mediului de afaceri din România coordonată de la începutul acestui an de Dragoș Anastasiu (Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane) au prezentat membrilor Guvernului prioritățile mediului de afaceri, exprimându-și totodată disponibilitatea...