Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Grupul smithfield a investit in romania peste 600 milioane dolari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Intr-un interviu acordat publicatiei de limba engleza The Diplomat, presedintele grupului Smithfield Romania, Bogdan Mihail, a vorbit despre rolul pe care il ocupa compania americana pe piata carnii de porc din tara noastra, informeaza Agroinfo.

In viitor, ne-am propus cresterea capacitatii de productie a fabricilor noastre si diversificarea gamei de produse. Aceasta crestere a capacitatii de productie este determinata de noile oportunitati de dezvoltare, care au aparut odata cu aprobarea Sistemului Canalizat de producere a carnii de porc in Romania, destinata pietei din Uniunea Europeana, a declarat Bogdan Mihail.

Domeniul principal de activitate al companiei Smithfield este cresterea porcinelor, productia de furaje, cumpararea si depozitarea cerealelor, firma fiind cel mai mare cumparator de cereale din Banat, cu peste 250.000 de tone de cereale achizitionate anual. Pana in prezent, investitiile Smithfield in Romania se ridica la 600 milioane de dolari, din care 500 milioane au fost investiti in divizia de ferme si 100 milioane dolari in unitatea de prelucrare.

Decizia initiala de a investi in agricultura romaneasca a fost influentata, pe de o parte, de traditia cresterii porcilor in partea de vest a tarii, si pe de alta parte, de potentialul agricol in privinta furnizarii de produse pe baza de cereale la nivel local, un necesar important in hrana animalelor, a precizat presedintele grupului.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...