Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Guvernul acordă sectorului de creștere a porcilor un ajutor de 2,3 milioane de euro

Autor: Meat MIlkjoi, 17 martie, 2016

Potrivit unui comunicat, Guvernul a adoptat o hotărâre care stabileşte că ajutorul financiar pentru sectorul de creştere a porcinelor echivalentul în lei al sumei de 2.372.804 euro. 
Cererile pentru acordarea acestui sprijin se vor depune până la data de 8 aprilie 2016, urmând ca plăţile să se efectueze până la 30 iunie 2016″, informează sursa citată. Criteriile şi condiţiile de alocare a sumelor pentru sectorul carne de porc sunt împărţite pe două categorii, una reprezentând fermele de porci pentru creştere şi îngrăşare şi o alta a fermelor de reproducţie porcină.
Alocarea sumelor se va face către crescătorii de porcine care deţin exploataţii autorizate de ANSVSA pentru creşterea şi îngrăşarea porcinelor şi crescătorii de porcine care au livrat direct sau prin terţi şi au clasificat porci în abatoare autorizate în perioada 1 ianuarie-31 august 2015.
Se va acorda ajutorul financiar pentru crescătorii de porcine care deţin exploataţii autorizate de ANSVSA pentru reproducţie, iar sprijinul se acordă în funcţie de efectivul mediu de scroafe şi/sau de efectivul de scrofiţe de reproducţie livrate şi/sau transferate, în perioada 1 ianuarie-31 august 2015.
În sectorul de creştere a porcinelor suma se distribuie crescătorilor astfel: echivalentul în lei a 2.072.804 euro pentru activitatea de creştere şi îngrăşare din exploataţii şi echivalentul în lei a 300.000 euro pentru activitatea de reproducţie din exploataţii.
Suma cuvenită fiecărui producător agricol se calculează de către APIA prin împărţirea sumei la efectivul de porci livraţi şi clasificaţi în abatoare autorizate, în perioada 1 ianuarie-31 august 2015, dar nu la mai mult de 300 mii capete pe beneficiar, precum şi la efectivul mediu de scroafe şi/sau la efectivul de scrofiţe de reproducţie, livrate şi/sau transferate, în perioada 1 ianuarie-31 august 2015.

FIC: România nu mai este competitivă ca mediu de afaceri
Autor: meatmilk  /   joi, 27 septembrie 2018

(Comunicat FIC) Cele mai recente rezultate ale indicelui percepției membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC) despre mediul de afaceri (realizat în septembrie 2018) aduc câteva noutăți legate de piața muncii și de fiscalitate.   În același timp, în rândul membrilor FIC persistă dihotomia dintre așteptările...

Companiile germane privesc îngrijorate către viitorul României
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Pentru a avea succes în străinătate, companiile au nevoie de un mediu de afaceri stabil și de autorități publice deschise la un dialog real cu reprezentanții mediului de afaceri.   Factori precum predictibilitatea politicilor economice, administrația publică, disponibilitatea forței de muncă, infrastructura,...