Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Guvernul a aprobat ajutoare financiare pentru producătorii de lapte

Autor: meatmilkjoi, 16 februarie, 2017

Guvernul României a anunțat că a aprobat valoarea ajutoarelor financiare pentru sectorul lapte, care se acordă producătorilor de lapte drept compensație pentru reducerea livrărilor de lapte de vacă.

 

Ajutoarele vor fi plătite pentru o perioadă de trei luni, în conformitate cu Regulamentul delegat (UE) nr. 1612/2016 al Comisiei din 8 septembrie 2016.

 

Ajutoarele financiare se acordă producătorilor de lapte care au livrat lapte de vacă prim – cumpărătorilor în luna iulie 2016, care au redus livrările de lapte de vacă într-una din perioadele de reducere și care au depus cereri de plată.

 

Valoarea totală a ajutoarelor financiare este echivalentul în lei a 328.716,05 euro, și se se asigură ca sprijin financiar aferent Fondului European de Garantare Agricolă – FEGA, prin bugetul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2017. Plățile se fac în lei, calculate la rata de schimb pentru data de 31 august 2016.

 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură efectuează plăţile în funcție de cererile depuse și perioadele pentru depunerea acestora, în termen de maximum 90 de zile după încheierea perioadei de reducere în cauză astfel:

 

  1. a) până în data de 31 martie 2017, pentru perioada prevăzută la art.4 alin.(1) lit.a) din Ordinul MADR nr.911/2016;
  2. b) până în data de 30 aprilie 2017, pentru perioada prevăzută la art.4 alin.(1) lit.b) din Ordinul MADR nr.911/2016.

 

Plăţile prevăzute de prezenta hotărâre se acordă beneficiarilor de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cu respectarea condiţiilor prevăzute de Ordinul MADR nr.911/2016.

MADR propune un ajutor de câte 10.000 de euro pentru crescătorii de porci
Autor: meatmilk  /   luni, 13 februarie 2017

MADR a publicat un proiect de act normativ, aflat în dezbatere publică, care prevede acordarea unui ajutor de stat de 10.000 de euro pentru minimum 600 de porci livraţi abatoarelor autorizate, cu scopul de a asigura consumul intern din producţia naţională, de a împiedica migraţia din mediul rural prin crearea de noi locuri de muncă şi...

Laurențiu Baciu: ”Banii pentru subvenții sunt blocați, MADR ascunde adevărul!”
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 10 februarie 2017

Subvențiile agricole nu vor putea fi plătite către fermieri până în luna martie, din cauza faptului că autoritățile române nu au trimis o notificare la Bruxelles în luna noiembrie, a declarat, joi, Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), în deschiderea Adunării Generale a...