Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Guvernul a aprobat plata directă la hectar

Autor: Meat MIlkmiercuri, 8 octombrie, 2014

(Agerpres) Guvernul a aprobat hotărârea care permite Ministerului Agriculturii să plătească începând cu 16 octombrie ca avans jumătate din suma reprezentând plata directă la hectar în cazul celor peste un milion de agricultori care au depus cereri la APIA în acest sens.

‘Ultima hotărâre de guvern pe care am aprobat-o astăzi, dar, cred eu, foarte importantă, după ce Banca Central Europeană a stabilit cursul de schimb valutar la care vom plăti subvenţiile în acest an, plăţile directe, am redactat această hotărâre de guvern prin care stabilim cuantumul maxim al plăţilor din fonduri europene.

Repet, pe hectar este 156,89 de euro, la care sigur că se vor adăuga, cu 1 decembrie, plăţile de la bugetul de stat, ajutoarele naţionale de tranziţie. Era necesară această hotărâre de guvern, pentru că, aşa cum am anunţat, începând cu 16 octombrie vom plăti jumătate din plata directă, jumătate din 156,89 de euro la hectar ca avansuri pentru cei 1.050 milioane de fermieri care au depus solicitare la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, având disponibil în conturile Ministerului Agriculturii o sumă de 680 de milioane de euro pentru aceştia’, a declarat ministrul Agriculturii într-o conferinţă de presă.

Daniel Constantin a adăugat că au fost stabilite şi ‘cuantumurile pentru sfecla de zahăr la 379 de euro pe hectar şi pentru orez – o plată specifică de 300 de euro pe hectar’.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...