Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Guvernul britanic cere adoptarea sistemului bunastarii animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui raport emis de Executivul de la Londra, fermierii trebuie platiti pentru ridicarea nivelului de bunastare a animalelor, printr-un sistem Seward-ship, destinat ridicarii standardelor de bunastare a animalelor prin recompense financiare oferite agricultorilor, se mentioneaza intr-un material publicat cotidianul Farmers.

Raportul Comisiei privind legatura dintre bunastarea animala si rezultatele economice propune identificarea factorilor economici ce pot sa contribuie direct la bunastarea animalelor de ferma. Presedinte al grupului asociatiilor de fermieri (FAWC), profesorul Wather Cristopher, a subliniat ca problemele din domeniul stiintei sunt la fel de complexe ca economia si problemele acesteia, iar deciziile politice privind bunastarea animalelor de ferma trebuie reconsiderate de catre factorii economici, sociali si cei ai tehnologiei.

Profesorul Cristopher mentioneaza totodata ca majoritatea fermierilor sunt interesati indeosebi de profitul obtinut si mai putin de bunastarea animalelor, fiind necesara impunerea clara, in viziunea acestora, a legaturii stranse intre rentabilitate si bunastare, prin introducerea obligatorie a asigurarii animalelor, a schemelor de exploatare agricola si a lectiilor oferite gratuit de reprezentantii agro-mediului. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...