Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Guvernul britanic cere adoptarea sistemului bunastarii animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui raport emis de Executivul de la Londra, fermierii trebuie platiti pentru ridicarea nivelului de bunastare a animalelor, printr-un sistem Seward-ship, destinat ridicarii standardelor de bunastare a animalelor prin recompense financiare oferite agricultorilor, se mentioneaza intr-un material publicat cotidianul Farmers.

Raportul Comisiei privind legatura dintre bunastarea animala si rezultatele economice propune identificarea factorilor economici ce pot sa contribuie direct la bunastarea animalelor de ferma. Presedinte al grupului asociatiilor de fermieri (FAWC), profesorul Wather Cristopher, a subliniat ca problemele din domeniul stiintei sunt la fel de complexe ca economia si problemele acesteia, iar deciziile politice privind bunastarea animalelor de ferma trebuie reconsiderate de catre factorii economici, sociali si cei ai tehnologiei.

Profesorul Cristopher mentioneaza totodata ca majoritatea fermierilor sunt interesati indeosebi de profitul obtinut si mai putin de bunastarea animalelor, fiind necesara impunerea clara, in viziunea acestora, a legaturii stranse intre rentabilitate si bunastare, prin introducerea obligatorie a asigurarii animalelor, a schemelor de exploatare agricola si a lectiilor oferite gratuit de reprezentantii agro-mediului. (TS)

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...