Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Guvernul britanic cere adoptarea sistemului bunastarii animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui raport emis de Executivul de la Londra, fermierii trebuie platiti pentru ridicarea nivelului de bunastare a animalelor, printr-un sistem Seward-ship, destinat ridicarii standardelor de bunastare a animalelor prin recompense financiare oferite agricultorilor, se mentioneaza intr-un material publicat cotidianul Farmers.

Raportul Comisiei privind legatura dintre bunastarea animala si rezultatele economice propune identificarea factorilor economici ce pot sa contribuie direct la bunastarea animalelor de ferma. Presedinte al grupului asociatiilor de fermieri (FAWC), profesorul Wather Cristopher, a subliniat ca problemele din domeniul stiintei sunt la fel de complexe ca economia si problemele acesteia, iar deciziile politice privind bunastarea animalelor de ferma trebuie reconsiderate de catre factorii economici, sociali si cei ai tehnologiei.

Profesorul Cristopher mentioneaza totodata ca majoritatea fermierilor sunt interesati indeosebi de profitul obtinut si mai putin de bunastarea animalelor, fiind necesara impunerea clara, in viziunea acestora, a legaturii stranse intre rentabilitate si bunastare, prin introducerea obligatorie a asigurarii animalelor, a schemelor de exploatare agricola si a lectiilor oferite gratuit de reprezentantii agro-mediului. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...