Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Guvernul danez va renunța la TVA-ul aplicat cărnii organice

Autor: Meat MIlkmiercuri, 12 februarie, 2014

Ministerul Agriculturii din Danemarca examineaza o propunere – inaintata de mai multe grupuri de producatori agricoli, comercianti cu amanuntul si consumatori – de a elimina taxa pe valoare adaugata aplicata produselor care provin din productie agricola organica, inclusiv cărnii.

O astfel de masura ar fi benefica sectorului agricol organic din tara, in special dupa ce o serie de reportaje au prezentat conditiile precare de la o serie de ferme traditionale din tara, dar ar putea atrage dupa sine plangeri din partea competitorii din celelalte tari UE, a declarat un politician local.

Fermierii danezi considera ca o asemenea masura ar fi benefica sectorului agricol organic, comerciantilor, dar in primul rand consumatorilor, prin apropierea preturilor de desfacere a produselor din carne organica de cele ale produselor ‘industriale’. O astfel de decizie ar putea reduce pretul produselor din carne organica cu pana la 40%. In momentul de fata carnea organica este cu pana la 50% mai scumpa pe rafturile magazinelor fata de cea industriala.
(agrobroker)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...