Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Guvernul londonez preocupat de tehnica roboticii in industria carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Food & Drink Federation (FDF), impreuna cu British Automation & Robotic Association au devenit parteneri ai guvernului britanic in programul de implementare a tehnologiilor robotizate in industria de procesare a carnii din Marea Britanie.

Potrivit unei declaratii facuta de Terry Jones, oficial al FDF, programul se va intinde, in prima lui etapa, pe o perioada de 10 ani si are ca scop principal recuperarea decalajului urias dintre Regat si vestul Europei continentale, acolo unde Germania si Franta conduc detasat, din acest punct de vedere.

O alta tara care are un program similar este Suedia. Terry Jones a mai adaugat ca scaderea costurilor de productie este esentiala, la fel si marirea capacitatii de productie a procesatorilor britanici, acestea doua fiind conditii de baza pentru a se mentine in randul marilor jucatori ai industriei alimentare mondiale.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...