Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Guvernul reia programul de repopulare cu sturioni

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Guvernul a decis, dupa o intrerupere de cativa ani, sa reia programul de repopulare a Dunarii cu sturioni. Conform revistei Capital, ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, s-a intalnit la Bucuresti cu presedintele Societatii Mondiale pentru Conservarea Sturionilor (World Sturgeon Conservation Society), Harald Rosenthal.

Potrivit comunicatului MADR, principala tema a discutiei a fost reprezentata de potentialul Romaniei in dezvoltarea programului de crestere a sturionilor si – implicit – programul de repopulare a Dunarii cu aceste specii valoroase, dar rare.

Ministrul Agriculturii a declarat, cu acest prilej, ca programul demarat in 2006 si intrerupt in anul 2010 va fi reluat anul acesta. Programul national de sustinere a Dunarii cu puiet de sturioni, provenind din specii amenintate, a inceput in anul 2006, sustinut de Ministerul Agriculturii si Ministerul Mediului si a avut drept scop refacerea populatiilor de sturioni salbatici din fluviu, populatii afectate grav de pescuitul excesiv, desfasurat in perioada 1990-2000. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...