Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Guvernul reia programul de repopulare cu sturioni

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Guvernul a decis, dupa o intrerupere de cativa ani, sa reia programul de repopulare a Dunarii cu sturioni. Conform revistei Capital, ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, s-a intalnit la Bucuresti cu presedintele Societatii Mondiale pentru Conservarea Sturionilor (World Sturgeon Conservation Society), Harald Rosenthal.

Potrivit comunicatului MADR, principala tema a discutiei a fost reprezentata de potentialul Romaniei in dezvoltarea programului de crestere a sturionilor si – implicit – programul de repopulare a Dunarii cu aceste specii valoroase, dar rare.

Ministrul Agriculturii a declarat, cu acest prilej, ca programul demarat in 2006 si intrerupt in anul 2010 va fi reluat anul acesta. Programul national de sustinere a Dunarii cu puiet de sturioni, provenind din specii amenintate, a inceput in anul 2006, sustinut de Ministerul Agriculturii si Ministerul Mediului si a avut drept scop refacerea populatiilor de sturioni salbatici din fluviu, populatii afectate grav de pescuitul excesiv, desfasurat in perioada 1990-2000. (TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...