Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Guvernul republicii moldova cauta solutii pentru evitarea sacrificarii animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Guvernul Republicii Moldova a discutat in cadrul unei sedinte bilantul pierderilor economice generate de situatia agriculturii din acest an, relateaza Recolta.eu.

Fermierii de peste Prut au fost grav afectati de seceta persistenta, existand riscul ca 15-20% dintre animale sa fie sacrificate in aceasta iarna, datorita lipsei furajelor. De asemenea, multi agricultori spun ca nu au bani pentru infiintarea culturilor in toamna.
Datele au fost prezentate reprezentantilor Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura, Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, dar si Agentiei SUA pentru Dezvoltare Internationala. Acestia incearca sa identifice sursele financiare pentru sustinerea agriculturii Republicii Moldova.

„Necesitatea numarul unu este de a sustine sectorul zootehnic, pentru a evita sacrificarea septelului, deoarece restabilirea lui e foarte complicata. Vom avea nevoie de suport pentru cel putin trei componente care sunt necesare la insamantarea culturilor de toamna: furaj, pentru a salva 15-20% din septel; apoi avem nevoie de o suma foarte mare, 88 milioane de dolari, pentru combustibil, seminte. Suma totala a acestor cheltuieli este de 16 milioane de dolari, care vor fi suportate de agricultori, Guvern si donatorii externi”, a precizat Vasile Bumacov, ministrul moldovean al agriculturii.

Doar la porumb, pierderile au fost de doua treimi din recolta, potrivit oficialului.
Noi am contat mult pe porumb, dar, cu parere de rau, ceea ce s-a intamplat in luna iunie si iulie va duce la dificultati. Cea mai grea situatia este in sud si in centru. Anul trecut am avut 1 milion 400 de mii de tone, o parte am exportat, o buna parte a fost folosita in sectorul zootehnic. Anul acesta nu vom exporta pentru ca tot ce avem va fi folosit pe intern, a spus ministrul.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...