Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Guvernul republicii moldova cauta solutii pentru evitarea sacrificarii animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Guvernul Republicii Moldova a discutat in cadrul unei sedinte bilantul pierderilor economice generate de situatia agriculturii din acest an, relateaza Recolta.eu.

Fermierii de peste Prut au fost grav afectati de seceta persistenta, existand riscul ca 15-20% dintre animale sa fie sacrificate in aceasta iarna, datorita lipsei furajelor. De asemenea, multi agricultori spun ca nu au bani pentru infiintarea culturilor in toamna.
Datele au fost prezentate reprezentantilor Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura, Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, dar si Agentiei SUA pentru Dezvoltare Internationala. Acestia incearca sa identifice sursele financiare pentru sustinerea agriculturii Republicii Moldova.

„Necesitatea numarul unu este de a sustine sectorul zootehnic, pentru a evita sacrificarea septelului, deoarece restabilirea lui e foarte complicata. Vom avea nevoie de suport pentru cel putin trei componente care sunt necesare la insamantarea culturilor de toamna: furaj, pentru a salva 15-20% din septel; apoi avem nevoie de o suma foarte mare, 88 milioane de dolari, pentru combustibil, seminte. Suma totala a acestor cheltuieli este de 16 milioane de dolari, care vor fi suportate de agricultori, Guvern si donatorii externi”, a precizat Vasile Bumacov, ministrul moldovean al agriculturii.

Doar la porumb, pierderile au fost de doua treimi din recolta, potrivit oficialului.
Noi am contat mult pe porumb, dar, cu parere de rau, ceea ce s-a intamplat in luna iunie si iulie va duce la dificultati. Cea mai grea situatia este in sud si in centru. Anul trecut am avut 1 milion 400 de mii de tone, o parte am exportat, o buna parte a fost folosita in sectorul zootehnic. Anul acesta nu vom exporta pentru ca tot ce avem va fi folosit pe intern, a spus ministrul.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...