Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Guvernul și Consiliul Concurenței vor căuta împiedicarea realizării de carteluri, după 1 iunie

Autor: Maria Demetriadluni, 20 aprilie, 2015

Guvernul și Consiliul Concurenței vor căuta să împiedice marile rețele de retail să realizeze carteluri de piață, după data de 1 iunie. Premierul Victor Ponta a solicitat sprijinul Consiliului Concurenţei pentru primele luni după aplicarea TVA de 9% la alimente, pentru a preveni apariţia unor noi carteluri pe piaţă, arătând că măsura aplicată anterior de reducere a TVA la pâine a avut şi „părţi mai puţin pozitive”.

 

„Vreau să vă rog să ne sprijiniţi în ceea ce va fi, după 1 iunie, o perioadă de o lună, două, trei, de aplicare a regulilor competiţiei şi ale pieţei după reducerea TVA la toate produsele agro-alimentare. Experienţa de la pâine are părţi pozitive şi părţi mai puţin pozitive. Acuma, însă, va fi la tot şi vreau să cred că regulile competiţiei şi regulile pieţei libere vor funcţiona cu adevărat, nu o să ne trezim cu noi carteluri la carne, la pâine, la alte produse, care, de fapt, să oprească ceea ce ne-am dorit cel mai mult, şi anume o competiţie deschisă, preţuri mai mici şi calitate mai mare”, a afirmat Ponta, prezent la bilanţul Consiliului Concurenţei. Guvernul a decis ca, din luna iunie, TVA să fie redusă la 9% la toate produsele agro-alimentare, notează Mediafax.

 

Pe de altă parte, Consiliul Concurenței susține proiectul Monitorului Prețurilor, considerând că acesta poate veni atât în spijinul consumatorilor, cât și, prin efectele sale, în sprijinul respectării legislației în domeniul concurenței, împiedicând astfel, indirect, eventualele efecte negative ale unor înțelegeri între comercianți.

Afacerile din sectorul cărnii, analizate la Meat.Milk 2019 în Workshop
Autor: meatmilk  /   marți, 9 aprilie 2019

Aflat în degringoladă, cel puțin din perspectiva aprovizionării cu materie primă, afacerile din sectorul românesc al cărnii vor fi analizate în dezbaterea din finalul workshop-ului Carne, din după-amiaza zilei de 30 mai a conferinței internaționale Meat.Milk 2019.   Pe lângă modificarea structurală a consumului, lucru care...

Forumul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 5 aprilie 2019

(Comunicat) În perioada 2-4 aprilie a avut loc la București Forumul Consultativ al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) și vizita directorului executiv al acestei instituții, dr. Bernhard URL, evenimente organizate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor...