Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Guvernul ucrainian reia importurile de porc din danemarca

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Executivul ucrainian a confirmat ca va permite importul de porci din Danemarca deoarece in aceasta tara nu sunt cazuri noi de gripa porcina.

„Importul se va realiza in concordanta cu reglementarile sanitar-veterinare ucrainiene” au precizat oficialii. Anterior, Ucraina renuntase la importul de porci din Danemarca si Lituania datorita cresterii incidentei cazurilor de gripa porcina.

Actualmente Danemarca ramane unul dintre cei mai mari exportatori de porci din lume. Cele mai importante piete pentru porcul danez sunt Japonia, Marea Britanie si Germania care insumeaza 70% din totalul exporturilor. Deasemenea, in 2008, a crescut si exportul in tarile din Europa Centrala si de Est. Numai in Polonia cantitatile au crescut de 2.5 ori ajungand la 83.5 milioane de tone.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...