Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Guvernul ucrainian reia importurile de porc din danemarca

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Executivul ucrainian a confirmat ca va permite importul de porci din Danemarca deoarece in aceasta tara nu sunt cazuri noi de gripa porcina.

„Importul se va realiza in concordanta cu reglementarile sanitar-veterinare ucrainiene” au precizat oficialii. Anterior, Ucraina renuntase la importul de porci din Danemarca si Lituania datorita cresterii incidentei cazurilor de gripa porcina.

Actualmente Danemarca ramane unul dintre cei mai mari exportatori de porci din lume. Cele mai importante piete pentru porcul danez sunt Japonia, Marea Britanie si Germania care insumeaza 70% din totalul exporturilor. Deasemenea, in 2008, a crescut si exportul in tarile din Europa Centrala si de Est. Numai in Polonia cantitatile au crescut de 2.5 ori ajungand la 83.5 milioane de tone.

MADR: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) MADR a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.   În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate...

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...