Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Guvernul ucrainian reia importurile de porc din danemarca

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Executivul ucrainian a confirmat ca va permite importul de porci din Danemarca deoarece in aceasta tara nu sunt cazuri noi de gripa porcina.

„Importul se va realiza in concordanta cu reglementarile sanitar-veterinare ucrainiene” au precizat oficialii. Anterior, Ucraina renuntase la importul de porci din Danemarca si Lituania datorita cresterii incidentei cazurilor de gripa porcina.

Actualmente Danemarca ramane unul dintre cei mai mari exportatori de porci din lume. Cele mai importante piete pentru porcul danez sunt Japonia, Marea Britanie si Germania care insumeaza 70% din totalul exporturilor. Deasemenea, in 2008, a crescut si exportul in tarile din Europa Centrala si de Est. Numai in Polonia cantitatile au crescut de 2.5 ori ajungand la 83.5 milioane de tone.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...