Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Guvernul va aproba Certificatele de producător

Autor: Meat MIlkmiercuri, 13 noiembrie, 2013

Proiectul privind introducerea certificatelor de producători va fi adoptat săptămâna viitoare în Guvern, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la finalul dezbaterii cu reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România, informeaă Agerpres.

„Cred că săptămâna viitoare proiectul privind introducerea certificatelor de producători va fi adoptat. Prin acest act normativ, aceste certificate, care erau eliberate de primării, vor fi avizate şi de asociaţiile reprezentative la nivel comunal, judeţean şi naţional. Astfel, ne asigurăm că cine produce pe cinci hectare vinde marfa de pe cinci hectare şi nu de pe 50 sau 500 de hectare. Există şi astfel de cazuri, care au un drum mai ușor către piețele de desfacere, mergând cu foarte multe produse pe zona de evaziune fiscală. Ne asigurăm, astfel, că producătorul are unde să îşi desfacă produsul și nu mai este păcălit de anumiţi oameni care obțin pe diferite căi certificatele de producători”, a spus Constantin.

Acesta a precizat că proiectul de act normativ prevede şi introducerea carnetului de producător, acesta urmând să însoţească marfa pe toată durata transportului, „fie că vorbim de vânzarea cu amănuntul, fie că vorbim de vânzare angro”.

Potrivit proiectului Ordonanţei de Urgenţă referitoare la stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, publicat la finele lunii august pe site-ul MADR, toate cele 500 de pieţe agroalimentare existente la nivel naţional vor avea obligația să organizeze spații de vânzare distincte rezervate în exclusivitate producătorilor agricoli, care dețin un carnet de comercializare a produselor agricole. (Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...