Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Guvernul va garanta creditele angajate de crescatorii de porcine si pasari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Crescatorii de porcine si cei de pasari vor putea sa angajeze credite ce vor fi garantate de catre Guvern, intr-un cuantum total de 720 de milioane de lei, anunta MADR.

„Am aprobat doua acte normative de o importanta majora pentru doua sectoare capitale ale agriculturii, cel porcin si cel al cresterii pasarilor. Procedurile de sustinere sunt diferite fata de alte sectoare ale agriculturii, este data direct prin norme de bunastare fixate direct prin regulamente de catre Uniunea Europeana”, a precizat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

Astfel, se instituie un fond de garantare de cate 360 de milioane de lei pentru fiecare din cele doua categorii de creascatori. „Am aprobat ca crescatorii sa poata beneficia de credite garantate de catre Fondul de Garantare pentru Mediul Rural cu adeverinte de la APIA si care pot beneficia de acesti bani acum si care sunt acoperite de la bugetul de stat in trimestrul IV al anului 2011”, a spus ministrul.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...